Технолошки факултет
Browse by
Recent Submissions
-
Antimikrobni i bioaktivni potencijal rogača u poboljšanju tehnološkog i nutritivnog kvaliteta hleba / Antimicrobial and bioactive potential of carob in improving the technological and nutritional quality of bread
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 06-06-2024) -
Утицај примене тритикалеа на технолошке параметре квалитета пива / Uticaj primene tritikalea na tehnološke parametre kvaliteta piva
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 05-04-2024) -
Dobijanje piezoelektrične keramike i tankih filmova na bazi bizmut natrijum titanata / Obtaining of bismuth sodium titanate based piezoelectric ceramics and thin films
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 16-03-2024) -
Razvoj i optimizacija funkcionalnog proizvoda od šljive utemeljenog na preferencijama potrošača / Development and optimization of a functional plum product based on consumers' preferences
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-03-2024) -
Развој екструдираног снек производа унапређеног нутритивног квалитета, формулисаног уз додатак сировина анималног порекла и пивског тропа / Razvoj ekstrudiranog snek proizvoda unapređenog nutritivnog kvaliteta, formulisanog uz dodatak sirovina animalnog porekla i pivskog tropa
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-02-2024) -
Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogače od semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta / Possibilities and limitations of cold-pressed oil and cake production obtainedfrom selected new sunflower hybrids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2021) -
Hemometrijski pristup optimizaciji tehnoloških parametara proizvodnje hladno presovanog ulja semena visokooleinskog suncokreta / Chemometric approach to the optimization of the production of cold pressed oil from high-oleic sunflower seeds
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-12-2015) -
Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje napitaka od enzimski hidrolizovanog permeata mleka / Beverage processing optimization of enzyme hydrolyzed milk permeate
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 18-12-2015) -
Uticaj procesa osmotske dehidratacije na prenos mase i kvalitet mesa svinja / The Effect of the Osmotic Dehydration Process on Mass Transfer and Pork Meat Quality
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 23-05-2013) -
Izdvajanje, karakterizacija i enzimska modifikacija pektinskog polisaharida muskatne tikve (Cucurbita moschata) / Isolation, characterisation and enzymatic modification of pectic polysaccharide from butternut squash (Cucurbita moschata)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 31-10-2023) -
Proteini leblebije (Cicer arietinum L.) – enzimska ekstrakcija, karakterizacija i modifikacija u nanostrukture pogodne za unapređenu primenu / Chickpea proteins (Cicer arietinum L.) - enzymatic extraction, characterization and modification into nanostructures suitable for advanced application
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-07-2023) -
Modelovanje, simulacija i optimizacija dobijanja gumenih proizvoda na osnovu različitih kaučukovih smeša / Modelling, simulation and optimization of obtaining products based on different rubber mixtures
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 10-03-2023) -
Valorizacija proizvoda fermentacije kombuhe na otpadnom toku iz proizvodnje vina / Valorisation of kombucha products obtained by winery effluent fermentation
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-12-2022) -
Optimizacija procesa proizvodnje medovine uz dodatak voćnog soka od aronije kao proizvoda poboljšanih funkcionalnih svojstava / Optimization of the process of producing mead with the addition of chokeberry juice as a product with improved functional characteristics
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-12-2022) -
Potencijal brašna od različitih vrsta insekata kao alternativnih izvora proteina u ishrani životinja / Potential of different insect meals as an alternative protein sources in animal nutrition
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 31-10-2022) -
Nusproizvod agroindustrije – zeleno lišće: Novi izvor proteina i bioaktivnih jedinjenja / Agroindustry by-product – green leaves: A new source of protein and bioactive compounds
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-10-2022) -
Teški elementi i novootkrivena organska zagađujuća jedinjenja u izabranim matriksima životne sredine i procena rizika / Heavy elements and new emerging contaminants in selected environmental matrices and risk assessment
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 23-09-2022) -
Razvoj novog bezglutenskog funkcionalnog flips proizvoda oplemenjenog korenom cikorije (Cichorium intybus L.) / Development of a novel gluten-free functional puffed snack enriched with chicory root (Cichorium intybus L.)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 15-07-2022) -
Uticaj etarskih ulja na biofilmove odabranih sojeva enterobakterija formiranih na lisnoj površini povrća / Influence of essential oils on selected enterobacteria strains biofilms formed on the vegetable leaf surfaces
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-08-2022) -
Uticaj soli, temperature i starter kulture na fizičko-hemijske i mikrobiološke promene u toku fermentacije kupusa u glavicama / Influence of salt, temperature and starter culture on physico-chemical and microbiological changes during cabbage heads fermentation
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-01-2022)