National Repository of Dissertations in Serbia
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrilic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
Search 
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 28

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Karakteristike gluteninsko-glijadinskog kompleksa zrna kao pokazatelj tehnološkog kvaliteta pšenice 

Torbica, Aleksandra (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 02-11-2007)
U radu je ispitivan uticaj karakteristika glutenina i glijadina uzoraka pšenice domaćeg sortimenta kako bi se na osnovu tumačenja njihove strukture omogućilo donošenje egzaktnih zaključaka o uzročno-posledičnom odnosu ...
Thumbnail

Uticaj molekularnih svojstava maltodekstrina na tehnološko ponašanje niskoenergetskih prehrambenih emulzija 

Dokić-Baucal, Ljubica (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 10-05-2002)
Apstrakt je obrađen tehnologijama za optičko prepoznavanje teksta (OCR). Maltodekstini, hidrolizati skroba niskog stepena konverzije (dekstrozni ekvivalent manji od 20), imaju široku upotrebu u prehrambenoj, kozmetičkoj i ...
Thumbnail

Karakteristike oleorizina mlevene začinske paprike dobijenog klasičnom i ekstrakcijom superkritičnim ugljen-dioksidom 

Tepić, Aleksandra (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 03-09-2009)
Cilj istraživanja u ovom radu bilo je ispitivanje uticaja različitih vidova ekstrakcije (konvencionalna ekstrakcija organskim rastvaračem i superkritična ekstrakcija ugljendioksidom) na kvalitet oleorizina začinske paprike ...
Thumbnail

Karakteristike gluteninsko - glijadinskog kompleksa zrna kao pokazatelj tehnološkog kvaliteta pšenice 

Torbica, Aleksandra (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 02-11-2007)
U radu je ispitivan uticaj karakteristika glutenina i glijadina uzoraka pšenice domaćeg sortimenta kako bi se na osnovu tumačenja njihove strukture omogućilo donošenje egzaktnih zaključaka o uzročno-posledičnom odnosu ...
Thumbnail

Prilog proučavanju mogućnosti racionalizacije tehnološkog postupka mlevenja pšenice primenom osmovaljne stolice 

Fišteš, Aleksandar (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 07-09-2009)
U radu je proučavana mogućnost racionalizacije tehnološkog postupka mlevenja pšenice primenom osmovaljne stolice u fazi mlevenja griza i osevaka. Na svim ispitivanim prolazištima mlevenja griza i osevaka, pri istom razmaku ...
Thumbnail

Separacija nesaharoznih jedinjenja iz međufaznih produkata kristalizacije šećera ultrafiltracijom 

Šereš, Zita (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 22-02-2008)
U radu su ispitane mogucnosti separacaije nesaharoznih jedinjenja ultrafiltracijom iz rastvora B i C šecera sadržaja suve materije 60 i 30 oBx. Eksperimentalna ispitivanja su izvedena na keramickim membrana sa otvorom pora ...
Thumbnail

Ispitivanje sadržaja i antioksidativne aktivnosti fenolnih kiselina u toku proizvodnje slada i piva 

Pejin, Jelena (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 23-06-2009)
Cilj istraživanja doktorske disertacije je bio da se u konitnuitetu ispita sadržaj ukupnih fenola, fenolnih kiselina i anitoksidativna aktivnost (antiradikalska aktivnost na DPPH i hidroksil radikale) u toku proizvodnje ...
Thumbnail

Uticaj sastava masne faze margarina na fizičke osobine i kvalitet peciva od laminiranog testa 

Šoronja-Simović, Dragana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 16-12-2009)
U radu je ispitana mogućnost primene margarina za laminiranje smanjenog sadržaja trans masnih kiselina u izradi lisnatog peciva. U prvoj fazi eksperimentalnog rada ispitivanjem uticaja vrste (MZ1 i MZ2) i količine margarina ...
Thumbnail

Strukturna i katalitička svojstva sintetičkih, termički aktiviranih Mg-Al-Fe anjonskih glina 

Vulić, Tatjana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 29-12-2006)
Ispitivani su dvostruki slojeviti hidroksidi, LDH i mešoviti oksidi nastali njihovom razgradnjom, sa različitim sadržajem Mg-Al-Fe i proširenom supstitucijom aluminijuma. Koprecipitacione metode male i velike prezasićenosti ...
Thumbnail

Bistrenje soka šećerne repe primenom alternativnih koagulanata i flokulanata 

Kuljanin, Tatjana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 04-02-2008)
Pri proizvodnji kvalitetnog belog konzumnog šećera iz šećerne repe, srećemo se sa problemom prisustva makromolekularnih jedinjenja u soku šećerne repe koja su štetna pa ih je neophodno odstraniti. Uklanjanje ovih jedinjenja, ...
  • 1
  • 2
  • 3

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS
 

 

Browse

All of DSpaceUniversities & FacultiesAuthorsMentorCommittee membersSubjectsThis CollectionAuthorsMentorCommittee membersSubjects

Discover

Date Issued2009 (10)2008 (2)2007 (3)2006 (3)2004 (1)2003 (1)2002 (4)2000 (4)UniversitiesUniversity of Novi Sad (28)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS