Технолошки факултет: Recent submissions
Now showing items 1-20 of 256
-
Proteini leblebije (Cicer arietinum L.) – enzimska ekstrakcija, karakterizacija i modifikacija u nanostrukture pogodne za unapređenu primenu / Chickpea proteins (Cicer arietinum L.) - enzymatic extraction, characterization and modification into nanostructures suitable for advanced application
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-07-2023) -
Modelovanje, simulacija i optimizacija dobijanja gumenih proizvoda na osnovu različitih kaučukovih smeša / Modelling, simulation and optimization of obtaining products based on different rubber mixtures
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 10-03-2023) -
Valorizacija proizvoda fermentacije kombuhe na otpadnom toku iz proizvodnje vina / Valorisation of kombucha products obtained by winery effluent fermentation
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-12-2022) -
Optimizacija procesa proizvodnje medovine uz dodatak voćnog soka od aronije kao proizvoda poboljšanih funkcionalnih svojstava / Optimization of the process of producing mead with the addition of chokeberry juice as a product with improved functional characteristics
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-12-2022) -
Potencijal brašna od različitih vrsta insekata kao alternativnih izvora proteina u ishrani životinja / Potential of different insect meals as an alternative protein sources in animal nutrition
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 31-10-2022) -
Nusproizvod agroindustrije – zeleno lišće: Novi izvor proteina i bioaktivnih jedinjenja / Agroindustry by-product – green leaves: A new source of protein and bioactive compounds
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-10-2022) -
Teški elementi i novootkrivena organska zagađujuća jedinjenja u izabranim matriksima životne sredine i procena rizika / Heavy elements and new emerging contaminants in selected environmental matrices and risk assessment
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 23-09-2022) -
Razvoj novog bezglutenskog funkcionalnog flips proizvoda oplemenjenog korenom cikorije (Cichorium intybus L.) / Development of a novel gluten-free functional puffed snack enriched with chicory root (Cichorium intybus L.)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 15-07-2022) -
Uticaj etarskih ulja na biofilmove odabranih sojeva enterobakterija formiranih na lisnoj površini povrća / Influence of essential oils on selected enterobacteria strains biofilms formed on the vegetable leaf surfaces
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-08-2022) -
Uticaj soli, temperature i starter kulture na fizičko-hemijske i mikrobiološke promene u toku fermentacije kupusa u glavicama / Influence of salt, temperature and starter culture on physico-chemical and microbiological changes during cabbage heads fermentation
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-01-2022) -
In vitro digestija i njen uticaj na aktivnost, stabilnost i dostupnost biološki aktivnih jedinjenja / In vitro digestion and its effect on activity, stability and availability of bioactive compounds
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 06-12-2021) -
Priprema nanočestica zeina i njihova primena kao funkcionalnih koloida / Preparation of zein nanoparticles and their application as functional colloids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-10-2021) -
Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogačeod semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta / Possibilities and limitations of cold-pressed oil and cake production obtainedfrom selected new sunflower hybrids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2021) -
Primena reverzibilnosti matrica usitnjavanja i metode odzivne površine za kontrolu efekata usitnjavanja u tehnološkom postupku mlevenja pšenice / Application of reverse breakage matrix approach and response surface methodology for controlling of the grinding effects in the in the wheat flour milling process
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-09-2021) -
Efekat šok zamrzavanja testa na tehnološke osobine lisnatog peciva obogaćenog vlaknima šećerne repe i semenom čije (Salvia hispanica) / Effect of shock freezing of dough on the technological properties of puff pastry enriched with sugar beet fiber and chia seed (Salvia hispanica)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 17-09-2021) -
Održivost pekarskog proizvoda sa povišenim sadržajem vlage sa dodatkom lekovitog i začinskog bilja / Sustainability of backery products with high moisture content with the addition of medicinal and spicy herbs
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-07-2021) -
Истраживање добијања, карактеризацијa и оптимизација својстава активног, биоразградивог, амбалажног материјала на бази погаче уљане тикве голице / Istraživanje dobijanja, karakterizacija i optimizacija svojstava aktivnog, biorazgradivog, ambalažnog materijala na bazi pogače uljane tikve golice
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-06-2021) -
Inkapsulirani karotenoidi iz sporednog proizvoda prerade šargarepe u funkcionalnoj hrani / Encapsulated carotenoids from carrot processing waste in functional food
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-04-2021) -
Eko-energetska analiza i simulacija kogenerativnih postrojenja na naftnim poljima / Eco-energetic analysis and simulation of cogeneration plants at oil fields
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-04-2021) -
Uticaj ekološki prihvatljivih ekstender ulja na svojstva gume / Effect of environmentally friendly extender oil on rubber performances
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 03-03-2021)