Претрага по члановима комисија
Приказ резултата 1-20 од 24
-
Detekcija salmonela vrsta i karakterizacija Salmonella Enteritidis i Salmonella Typhimurium poreklom iz lanca hrane / The detection of Salmonella species and characterisation of Salmonella Enteritidis and Salmonella Typhimurium from food chain
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 21-03-2019) -
Fenotipizacija, genotipizacija i osetljivost na antimikrobne lekove Salmonella spp. izolovanih sa trupova zaklanih svinja / Phenotyping, genotyping and susceptibility on antimicrobial drugs of Salmonella spp. isolated from slaughtered pig carcasses
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 09-03-2017) -
Identifikacija i filogenetska analiza norovirusa poreklom iz dagnji (Mytilus galloprovincialis) sa aspekta bezbednosti hrane / Identification and phylogenetic analysis of norovirus detected in mussels (Mytilus galloprovincialis) from the aspect of food safety
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 08-12-2017) -
Ispitivanje činilaca od značaja za rast različitih sojeva Listeria monocytogenes u filetima hladno dimljene pastrmke / The study of important factors in the growth of different Listeria monocytogenes strains in cold smoked trout fillets
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 18-11-2013) -
Ispitivanje mogućnosti inaktivacije Yersinia enterocolitica u fermantisanim kobasicama / Investigation of the possibilities inactivation of Yersinia enterocolitica in fermented sausages
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 11-07-2016) -
Ispitivanje mogućnosti primene imunokastracije u cilju sprečavanja mane polnog mirisa mesa nerastova / The investigation into the efficacy of immunocastration aimed at the prevention of sex odour in boar's meat
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 20-11-2012) -
Ispitivanje parametara higijene od značaja za bezbednost hrane u domaćinstvima / Examination of important food safety hygiene parameters in households
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 23-05-2014) -
Ispitivanje sadržaja teških metala i metaloida u tkivima rečne ribe kao pokazatelja bezbednosti mesa ribe i zagađenja životne sredine / Testing of contentsof heavy metals and metalloids in tissues of river fish as indicators of fish meat safety and environmental pollution
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 11-07-2014) -
Ispitivanje sadržaja teških metala i metaloida u tkivima riba iz otvorenih voda u zavisnosti od načina ishrane / Determination of heavy metals and metalloids content in the tissue of freshwater fish depending on the type of feeding
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-07-2015) -
Ispitivanje uticaja mariniranja na rast Salmonella vrsta u mesu brojlera / Influence of marination on Salmonella spp. growth in broiler meat
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 28-04-2014) -
Ispitivanje uticaja različitih načina pakovanja na rast Salmonella spp. u mlevenom mesu / The influence of different ways of packaging on the Salmonella spp. growth in the minced meat
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 14-11-2014) -
Ispitivanje uticaja različitih načina pakovanja na rast Yersinia enterocolitica u mesu svinja / Investigation of the effect of different ways package on growth Yersinia enterocolitica in pig meat
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 10-07-2014) -
Ispitivanje zavisnosti između stresa i kvaliteta mesa svinja / Corelations among stress and meat quality parameters in pigs
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 24-12-2012) -
Koncept kontrole Listeria monocytogenes u pogonu za preradu mesa uz upotrebu sekvenciranja kompletnog genoma u cilju postizanja bezbednosti hrane / The concept of controlling Listeria monocytogenes In a meat processing plant using whole genome sequencing to achieve food safety
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 30-06-2020) -
Parazitološka i molekularna ispitivanja genotipova i haplotipova metacestoda Echinococcus granulosus sensu lato i epizootiološke karakteristike hidatidoze kod različitih vrsta životinja / Parasitological and molecular examination of genotypes and haplotypes of metacestoda Echinococcus granulosus sensu lato and epizootiological characteristics of hydatidosis in different species of animals
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 16-09-2016) -
Pre-mortem uslovi i kvalitet mesa svinja / Pre-mortem conditions and pork quality
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 20-09-2018) -
Starter kulture kao potencijalni inhibitori Listeria monocytogenes u fermentisanim kobasicama / Starter cultures as potential inhibitors of Listeria monocytogenes in fermented sausages
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 22-05-2020) -
Uporedna analiza mesnatosti trupova i odabranih parametara kvaliteta mesa brojlera / Comparative analysis of carcass meatiness and selected meat quality parameters of broilers
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 12-11-2013) -
Uporedna analiza mesnatosti trupova i odabranih parametara mesa junadi u tovu / Comparative analysis of carcass meatiness and selected parameters of meat in fattening beef cattle
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 13-06-2016) -
Uporedno ispitivanje odabranih parametara kvaliteta marinirane skuše pakovane u vakuumu i modifikovanoj atmosferi / Comparative study of selected quality parameters of marinated mackerel packed in vacuum and modified atmosphere
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-03-2014)