Преглед Технолошки факултет по теми "optimizacija"
Приказ резултата 1-19 од 19
-
Antifungalni potencijal streptomiceta izolovanih iz rizosfera medicinski značajnih biljaka: karakterizacija i optimizacija biosinteze staurosporina, produkta metabolizma Streptomyces sp. BV410 / Antifungal potential of streptomycetes isolated from ethnomedicinal plants' rhizospheres: characterization and optimization of staurosporine biosynthesis by Streptomyces sp. BV410 strain
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 13-12-2019) -
Ispitivanje uticaja procesa ekstrudiranja na dobijanje i stabilnost funkcionalnog hraniva za životinje na bazi lanenog semena / Investigation of extrusion influence on production and stability of functional animal feed componentbased on linseed
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 06-06-2014) -
Modelovanje i optimizacija kontinualne biosorpcije jona teških metala iz vode / Modelling and optimization of continuousbiosorption of heavy metal ions from water
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-06-2019) -
Modelovanje, simulacija i optimizacija dobijanja gumenih proizvoda na osnovu različitih kaučukovih smeša / Modelling, simulation and optimization of obtaining products based on different rubber mixtures
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 10-03-2023) -
Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogačeod semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta / Possibilities and limitations of cold-pressed oil and cake production obtainedfrom selected new sunflower hybrids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2021) -
Optimizacija biosinteze antagonista skladišnih patogena jabuke primenom Streptomyces hygroscopicus / Optimization of antagonists of storage apple pathogens biosynthesis by Streptomyces hygroscopicus
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 25-09-2018) -
Optimizacija indirektnog postupka proizvodnje hleba primenom savremenih biotehnoloških procesa / Optimization of indirect bread production procedure using contemporary biotechnological processes
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-02-2000) -
Optimizacija postupka revitalizacije otpadnog kvasca iz industrije piva za primenu u pekarskoj industriji / Optimization of revitalization procedure of waste yeast from brewery for application in baking industry
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 16-05-2002) -
Optimizacija procesa mešanja hrane za životinje u vertikalnim i cilindričnim mešalicama / Optimization of feed mixing process in the vertical and hoop mixer
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-09-2011) -
Optimizacija procesa proizvodnje medovine uz dodatak voćnog soka od aronije kao proizvoda poboljšanih funkcionalnih svojstava / Optimization of the process of producing mead with the addition of chokeberry juice as a product with improved functional characteristics
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-12-2022) -
Optimizacija proizvodnje ksantana na sirovom glicerolu primenom lokalnog izolata Xanthomonas sp. / Optimization of xanthan production on crude glycerol by local isolates Xanthomonas sp.
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 03-12-2021) -
Optimizacija sušenja voća u vakuumu / Optimization of fruit drying in vacuum
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-11-2014) -
Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje funkcionalnog fermentisanog mlečnog napitka / Optimisation of functional fermented dairy beverage technology
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 26-05-2010) -
Optimizacija uslova umnožavanja i primarnog izdvajanja biomase Bacillus sp. za primenu u fitomedicini / Optimization of cultivation and separation processes for production of Bacillus sp. biomass intended for application in phytomedicine
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-11-2019) -
Primena reverzibilnosti matrica usitnjavanja i metode odzivne površine za kontrolu efekata usitnjavanja u tehnološkom postupku mlevenja pšenice / Application of reverse breakage matrix approach and response surface methodology for controlling of the grinding effects in the in the wheat flour milling process
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-09-2021) -
Razvoj tehnologije proizvodnje agenasa biološke kontrole toksigenih izolata roda Aspergillus / The development of technology for the production of biocontrol agents against toxigenic isolates of the Aspergillus genus
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 05-11-2021) -
Simulacija procesa kretanja čestica pri transportu u statičkim mešalicama i modifikovanim pužnim transporterima primenom metode diskretnih elemenata / The simulation of the particles movement during transport in the static mixer and modified screw conveyor using discrete element method
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2015) -
Оптимизација добијања етанола ферментацијом међупроизвода технологије прераде шећерне репе / Optimizacija dobijanja etanola fermentacijom međuproizvoda tehnologije prerade šećerne repe
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 06-04-2011) -
Оптимизација производње ксантана у лабораторијском биореактору на отпадним водама винарија / Optimizacija proizvodnje ksantana u laboratorijskom bioreaktoru na otpadnim vodama vinarija
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-12-2016)