Претрага по члановима комисија
Приказ резултата 1-15 од 15
-
Hemijska analiza i farmakološki efekti ekstrakata i soka ploda aronije, Aronia melanocarpa (Michx.) elliott
(Универзитет у Нишу, Медицински факултет, 16-07-2020) -
Hemijski sastav i farmakološki profil ekstrakata Salvia sclarea L.
(Универзитет у Нишу, Медицински факултет, 18-11-2019) -
In vitro ispitivanje antitumorske aktivnosti ekstrakata endemične biljne vrste Helichrysum zivojinii Černjavski et Soška / In vitro investigation of antitumor activities of extracts of endemic plant species Helichrysum zivojini Černjavski et Soška U
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 12-11-2013) -
Karakterizacija suvih ekstrakata cvasti smilja, Helichrysum plicatum DC. i ispitivanje njihove antioksidativne, citotoksične, spazmolitičke i antimikrobne aktivnosti / Characterization of dry extracts of everlasting inflorescences, Helichrysum plicatum DC., and assaying their antioxidant, cytotoxic, spasmolytic and antimicrobial activity
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 28-09-2013) -
Komparativna analiza agenasa za biološku kontrolu patogenih gljiva izolovanih sa lekovitih biljaka / Comparative analysis of agents for biological of pathogenic fungi isolated from medicinal plants
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 23-04-2013) -
Mikromorfološke karakteristike Salvia amplexicaulis Lam., S. jurisicii Košanin i S. ringens Sibth. & Sm. (Lamiaceae), hemijski sastav i biološka aktivnost njihovih etarskih ulja i ekstrakata / Macromorphological characteristics of Salvia amplexicaulis Lam., S. jurisicii Košanin and S. ringens Sibth. & Sm. (Lamiaceae), chemical composition and biological activity of their essential oils and extracts
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 24-09-2016) -
Optimizacija ekstrakcije ploda aronije, Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott, mikroinkapsulacija ekstrakta metodama elektrostatičke ekstruzije i sušenjem raspršivanjem / Optimization of chokeberry extraction, Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott, extract microencapsulation by electrostatic extrusion and spray drying methods
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 26-05-2017) -
Optimizacija procesa ekstrakcije ulja divljeg nara (Punica granatum L.) primenom mikrotalasa i ispitivanje biološke aktivnosti dobijenog ulja / Optimization of the oil extraction process from wild growing pomegranate (Punica granatum L.) using microwave and analysis of biological activity of the obtained oil
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 18-02-2019) -
Potencijalna upotreba sokova i ekstrakta biljnih sorti crne ribizle (Ribes nigrum L.) kao funkcionalne hrane
(Универзитет у Нишу, Медицински факултет, 09-12-2015) -
Uporedna hemijska analiza i farmakološki profil ekstrakata odabranih vrsta roda Hypericum L. / Comparative chemical analysis and pharmacological profile of extract of extacts of selected species of the genus Hypericum L.
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 24-01-2013) -
Uticaj biljnih polifenola na aktivaciju trombocita i njihovu agregaciju sa ćelijama endotela, krvnim i malignim ćelijama / The impact of plant plyphenols on platelet activation and their aggregation with endothelial, blood and malignant cels
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 16-07-2013) -
Uticaj soka ploda aronije na markere oksidativnog statusa i profil masnih kiselina kod zdravih osoba sa i bez faktora rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti / The impact of aronia juice on biomarkers of oxidative status and fatty acid profile in healthy subjects with or without risk factors for cardiovascular diseases
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 01-06-2015) -
Uticaj vodenog ekstrakta ploda aronije na imunski sistem u mišjim modelima infekcije i melanoma / Effect of chokeberry fruit water extract on the immune system in mouse models of infection and melanoma
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 24-02-2023) -
Оптимизација процеса екстракције хербе Thymus serpyllum L., биолошке активности и инкапсулација екстраката / Optimization of the extraction process from Thymus serpyllum L. herb, biological activities and encapsulation of extracts
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 06-03-2018) -
Производна, нутритивна и антиоксидативна својства сорти рибизле (Ribes cv.) / Production, nutritional and anti-oxidative properties of currant cultivars (Ribes cv.)
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 09-04-2012)