Преглед по теми "ekstrakcija"
Приказ резултата 1-15 од 15
-
Ekstrakcija masnog ulja i fenola iz semena crne slačice (Brassica Nigra L.) eutektičkim rastvaračima i etanoliza masnog ulja u prisustvu kalcijum-oksida
(Универзитет у Нишу, Технолошки факултет, Лесковац, 2022) -
Ekstrakcija ulja iz semena konoplje (Cannabis sativa L.) i njegova primena u sintezi biodizela
(Универзитет у Нишу, Технолошки факултет, Лесковац, 28-09-2018) -
Ekstrakcija, sastav, delovanje i moguće primene odabranih vrsta pečuraka / Extraction, content, activity and possible applications of selected mushroom species
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-05-2011) -
Ekstrakti duda (Morus spp., Morasceae), sastav, delovanje i primena / Mulberry extracts (Morus spp., Morasceae), composition, activity and application
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-11-2012) -
Extraction and analysis of complex networks from different domains / Ekstrakcija i analiza kompleksnih mreža iz različitih domena
(Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 02-06-2015) -
Farmakološki aktivne supstance kestena (Castanea sativa Mill.) / Pharmacologicaly active supstances of sweet chestnut (castanea sativa mill.)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-08-2009) -
Hemijski sastav i farmakološke aktivnosti vodenog ekstrakta korena gaveza (Symphytum officinale L.)
(Универзитет у Нишу, Технолошки факултет, Лесковац, 01-06-2015) -
Hemijski sastav, biološke i funkcionalne karakteristike novih proizvoda od zove / Chemical composition, biological and functional characteristics of new elderberry products
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 14-12-2020) -
Izolovanje bioaktivnih jedinjenja iz otpadne kafe i njeno potpuno iskorišćenje kao adsorbenta / The isolation of bioactive compounds from spent coffee grounds and its complete utilization as an adsorbent
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 28-12-2015) -
Karakteristike oleorizina mlevene začinske paprike dobijenog klasičnom i ekstrakcijom superkritičnim ugljen-dioksidom / Characteristics of ground pepper oleoresin, produced byclassic and supercritical fluid extraction with carbon-dioxide
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 03-09-2009) -
Nusproizvod agroindustrije – zeleno lišće: Novi izvor proteina i bioaktivnih jedinjenja / Agroindustry by-product – green leaves: A new source of protein and bioactive compounds
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-10-2022) -
Optimizacija ekstrakcije ploda aronije, Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott, mikroinkapsulacija ekstrakta metodama elektrostatičke ekstruzije i sušenjem raspršivanjem / Optimization of chokeberry extraction, Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott, extract microencapsulation by electrostatic extrusion and spray drying methods
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 26-05-2017) -
Optimizacija tehnološkog postupka izolacije amigdalina i kvercetina iz biljnog materijala i njihova farmakološka aktivnost / Optimization of the technological procedure for isolation of amygdalin and quercetin from plants and their pharmacological activity
(Универзитет у Нишу, Технолошки факултет, Лесковац, 16-06-2014) -
Potencijal cijanobakterija u formulaciji prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću / Potential of cyanobacteria in formulation ofvalue-added food products
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 18-05-2016) -
Prilog određivanju fumonizina u žitaricama i lekovitom bilju u Srbiji / A contribution to the determination of fumonisins in grain and medicinal plants in Serbia
(Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 02-02-2015)