Pretraga po članovima komisija
Prikaz rezultata 1-17 od 17
-
Akumulacija selena u submerzno i industrijski gajenoj gljivi Coriolus versicolor / Selenium acumulation in submerged and industrial cultivated Coriolus versicolor mushroom
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-07-2017) -
Biohemijska i funkcionalna svojstva piva sa dodatkom gljive Ganoderma lucidum / Biochemical and functional properties of beer with the addition of Ganoderma lucidum mushroom
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-06-2017) -
Difuzija polifenolnih jedinjenja iz mikročestica dobijenih različitim tehnikama inkapsulacije / Diffusion of polyphenols from microparticles obtained from different encapsulation techniques
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-06-2016) -
Funkcionalnost hitozana u formulaciji alginat-hitozan mikročestica kao nosača za nesteroidne antiinflamatorne lekove / Functionality of chitosans in formulation of alginate-chitosan microparticles as drug carriers for nonsteroidal antiinflammatory drugs
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 07-06-2013) -
Hidrogelovi na bazi hitozana za kontrolisano otpuštanje polifenola / Chitosan-based hydrogels for controlled release of polyphenols
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 27-02-2017) -
Inkapsulirani karotenoidi iz sporednog proizvoda prerade šargarepe u funkcionalnoj hrani / Encapsulated carotenoids from carrot processing waste in functional food
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-04-2021) -
Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva / Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-12-2019) -
Karakterizacija i primena prirodnih hidrogelova za inkapsulaciju probiotske starter kulture / Characterization and application of natural hydrogels for encapsulation of probiotic starter culture
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-12-2019) -
Kombuha od lekovitog bilja - biološka aktivnost i parametri fermentacije / Kombucha made from medical herbs - biological activity and fermentation parameters
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-12-2009) -
Primena i vijabilnost autohtonih sprej sušenih potencijalnih probiotskih bakterija mlečne kiseline u hrani i gastrointestinalnim uslovima / Application and viability of autochthonous spray dried potential probiotic lactic acid bacteria in food and gastrointestinal conditions
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 15-06-2016) -
Uticaj pulsirajućih električnih polja na rast i aktivnost autohtonog soja Lactobacillus plantarum 564
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 20-03-2014) -
Брзина течности у двофазним и трофазним пнеуматским реакторима са спољашњом циркулацијом / Liquid velocity in a three and two phase external loop airlift reactors
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 18-03-2011) -
Липозоми и системи липозоми-алгинат за контролисано отпуштање ресвератола / Liposomes and liposomes-alginate systems for controlled release of resveratrol.
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 03-09-2016) -
Научно-технолошка сарадња између академског и привредног сектира у Републици Србији / Scientific and technological cooperation between academic and business sector in the Republic of Serbia
(Универзитет у Београду, Студије при универзитету, 14-10-2022) -
Процесно очуване мембране еритроцита добијене из кланичне крви као системи за продужено ослобађање активних супстанци / Preserved erythrocyte membranes produced from slaughterhouse blood as systems for prolonged delivery of active substances
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 06-07-2015) -
Утицај примене тритикалеа на технолошке параметре квалитета пива / Uticaj primene tritikalea na tehnološke parametre kvaliteta piva
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 05-04-2024) -
Хемијска, функционална и сензорна својства пива обогаћеног биолошки активним састојцима грожђа / Chemical, functional and sensory properties of beer enriched with biologically active compounds of grape
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-09-2017)