Технолошки факултет: Recent submissions
Prikaz rezultata 21-40 od 265
-
Priprema nanočestica zeina i njihova primena kao funkcionalnih koloida / Preparation of zein nanoparticles and their application as functional colloids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-10-2021) -
Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogačeod semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta / Possibilities and limitations of cold-pressed oil and cake production obtainedfrom selected new sunflower hybrids
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2021) -
Primena reverzibilnosti matrica usitnjavanja i metode odzivne površine za kontrolu efekata usitnjavanja u tehnološkom postupku mlevenja pšenice / Application of reverse breakage matrix approach and response surface methodology for controlling of the grinding effects in the in the wheat flour milling process
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-09-2021) -
Efekat šok zamrzavanja testa na tehnološke osobine lisnatog peciva obogaćenog vlaknima šećerne repe i semenom čije (Salvia hispanica) / Effect of shock freezing of dough on the technological properties of puff pastry enriched with sugar beet fiber and chia seed (Salvia hispanica)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 17-09-2021) -
Održivost pekarskog proizvoda sa povišenim sadržajem vlage sa dodatkom lekovitog i začinskog bilja / Sustainability of backery products with high moisture content with the addition of medicinal and spicy herbs
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-07-2021) -
Истраживање добијања, карактеризацијa и оптимизација својстава активног, биоразградивог, амбалажног материјала на бази погаче уљане тикве голице / Istraživanje dobijanja, karakterizacija i optimizacija svojstava aktivnog, biorazgradivog, ambalažnog materijala na bazi pogače uljane tikve golice
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-06-2021) -
Inkapsulirani karotenoidi iz sporednog proizvoda prerade šargarepe u funkcionalnoj hrani / Encapsulated carotenoids from carrot processing waste in functional food
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-04-2021) -
Eko-energetska analiza i simulacija kogenerativnih postrojenja na naftnim poljima / Eco-energetic analysis and simulation of cogeneration plants at oil fields
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-04-2021) -
Uticaj ekološki prihvatljivih ekstender ulja na svojstva gume / Effect of environmentally friendly extender oil on rubber performances
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 03-03-2021) -
Процена квалитета воде и седимента речног слива АП Војводине и ризика по здравље у односу на присуство регулисаних и новооткривених микрополутаната / Procena kvaliteta vode i sedimenta rečnog sliva AP Vojvodine i rizika po zdravlje u odnosu na prisustvo regulisanih i novootkrivenih mikropolutanata
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-03-2021) -
Razvoj nehlađenog infracrvenog detektora na bazi olovo selenida / Development of uncooled infrared detector based on lead selenide
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 25-12-2020) -
Funkcionalni proizvodi na bazi cerealija i pseudocerealija sa dodatkom inkapsuliranog ekstrakta tropa cvekle / Cereal- and pseudocereal-based functional products with encapsulated beetroot extract
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 23-12-2020) -
Fizičke, hemijske i biološke osobine osušenog koštičavog voća proizvedenog različitim tehnikama sušenja / Physical, chemical and biological properties of stone fruit produced by different drying techniques
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-12-2020) -
Hemijski sastav, biološke i funkcionalne karakteristike novih proizvoda od zove / Chemical composition, biological and functional characteristics of new elderberry products
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 14-12-2020) -
Утицај хладне атмосферске плазме на технолошки квалитет и безбедност пшеничног брашна / Uticaj hladne atmosferske plazme na tehnološki kvalitet i bezbednost pšeničnog brašna
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-12-2020) -
Adsorpciona i emulgujuća svojstva proteinskog izolata i hidrolizata semena tikve (Cucurbita pepo) / Adsorption and emulsifying properties of pumpkin (Cucurbita pepo) seed protein isolate and hydrolysate
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-10-2020) -
Razvoj postupka sinteze polimernih mreža i linearnih polimera na osnovu siloksana / Development of the synthesis process of polymeric networks and linear polymer based on siloxane
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-09-2020) -
Uticaj procesa osmotske dehidratacije na promene mikrobiološkog profila dehidriranog poluproizvoda od pilećeg mesa / The Effect of Osmotic Dehydration Process on Microbiological Profile Changes of Dehydrated Chicken Meat Semi-product
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-09-2020) -
Dobijanje nanofosfora na bazi fluorapatita dopirani Pr3+ jonima za bio-medicinske primene / Preparation of fluorapatite-based nanophosphorus doped with Pr3+ ions for bio-medical applications
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-10-2020) -
Redukovanje sadržaja nesaharoznih jedinjenja u melasi šećerne repe primenom modifikovanih mineralnih i celuloznih adsorbenata / Reduction of non-sugar compounds content in sugar beet molasses by applying modified mineral and cellulosic adsorbents
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 25-09-2020)