Search
Now showing items 1-4 of 4
Raspodela pektinaza u vodenim dvofaznim sistemima
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-12-2000)
U radu je ispitana raspodela pektinaza u vodenim dvofaznim sistemima sastavljenim od polietilen glikola 4000 i jednog od dva dekstrana, sirovog i dekstrana 40000. Koncepcija rada je podrazumevala definisanje sistema u ...
Antioksidanti u zrnu soje i njegovim proizvodima
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 21-07-2000)
Ispitan je uticaj heksanskih, etanolnih i etil-acetanih ekstrakata zrna soje i punomasnih hraniva od zrna soje, ekstrudiranog sojinog griza i hidrotermički tretiranog zrna soje, na termičku i katalitičku oksidaciju ...
Mikološki i mikotoksikološki aspekti pojave plesni u začinima
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-02-2000)
Apstrakt je obrađen tehnologijama za optičko prepoznavanje teksta (OCR) Ispitano je prisustvo plesni u začinskim smešama (za proizvodnju mortadele, mesnog nareska, srpske Ijute kobasice, alpske i tirolske salame, viršle i ...
Optimizacija indirektnog postupka proizvodnje hleba primenom savremenih biotehnoloških procesa
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-02-2000)
Apstrakt je obrađen tehnologijama za optičko prepoznavanje teksta (OCR). Težeći ka ostvarenju ušteda u kvascu, stabilnosti procesa, povoljnim reološkim svojstvima, kvalitetu hleba primerenom jugoslovenskom tržištu i ...