Претрага по члановима комисија
Приказ резултата 1-16 од 16
-
Analiza povezanosti polimorfizma gena za laktoferin (LTF) sa zdravljem mlečne žlezde i proizvodnim karakteristikama krava holštajn-frizijske rase / Analysis of association lactofferin (LTF) gene polymorphism with mammary gland health and production characteristics of Holstein-Friesian cows
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 13-10-2015) -
Analiza rizika prisustva Campylobacter jejuni u lancu proizvodnje živinskog mesa / Risk analysis of Campylobacter jejuni in broiler meat food chain
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 15-11-2013) -
Fenotipizacija, genotipizacija i osetljivost na antimikrobne lekove Salmonella spp. izolovanih sa trupova zaklanih svinja / Phenotyping, genotyping and susceptibility on antimicrobial drugs of Salmonella spp. isolated from slaughtered pig carcasses
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 09-03-2017) -
Ispitivanje antibakterijskog dejstva karvakrola, eugenola, cinamaldehida i timola prema sojevima Staphylococcus aureus izolovanih u slučajevima mastitisa krava / Antibacterial examination of carvacrol, eugenol, cinammaldehyde and thymol against Staphylococcus aureus isolated in cases of cow mastitis.
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 26-09-2016) -
Ispitivanje antimikrobnih osobina hitozana na rast Listeria monocytogenes u povrću / Testing of antimicrobial properties of chitosan on growth of Listeria monocytogenes in vegetables
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-06-2016) -
Ispitivanje parametara higijene od značaja za bezbednost hrane u domaćinstvima / Examination of important food safety hygiene parameters in households
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 23-05-2014) -
Ispitivanje povezanosti oksidativnog stresa i lipidnog statusa kod krava sa supkliničkim mastitisom izazvanim sa bakterijom Staphylococcus aureus / Relationship between oxidative stress parameters and lipid status of cows with subclinical mastitis caused by bacteria Staphylococcus aureus
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 23-02-2021) -
Ispitivanje uticaja odabranih etarskih ulja na rast Salmonella spp. u mesu svinja pakovanog u vakuum i modifikovanu atmosferu / Effect of essential oils on survival of salmonella spp. in pork packaged in vacuum and modified atmosphere
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 22-07-2016) -
Izolacija i karakterizacija Cronobacter sakazakii iz formula za odojčad iz biljnih čajeva / Isolation and characterization of Cronobacter sakazakii from power infant formula and herbal teas
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 01-08-2014) -
Molekularno-genetska karakterizacija Prototheca zopfii kao uzročnika mastitisa krava u Srbiji / Molecular genetic characterization of Prototheca zopfii as causative agent of mastitis in cows in Serbia
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 19-09-2016) -
Primena klasičnih, molekularno bioloških i imunoenzimskih metoda u izolaciji, detekciji i karakterizaciji bakterija iz roda Listeria / Implementation of classical, molecular biological and immunoenzymatic methods in isolation, detection and characterization of bacteria of the genus Listeria
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-09-2012) -
Rezistencija na tetraciklin bakterija mlečne kiseline izolovanih iz tradicionalnih sireva Srbije / Tetracycline resistance in lactic acid bacteria isolated from traditional serbian cheeses
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 13-07-2018) -
Uporedno ispitivanje prisustva aflatoksina B1 u hrani za životinje i aflatoksina M1 u mleku / Comparative investigation of aflatoxin B1 presence in feed and aflatoxin M1 in milk
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 18-07-2014) -
Патогеност и филогенетска сродност сојева Staphylococcus aureus изолованих из млека крава са поремећеном секрецијом / Patogenost i filogenetska srodnost sojeva Staphylococcus aureus izolovanih iz mleka krava sa poremećenom sekrecijom
(Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, 12-06-2014) -
Утицај фактора средине и услова производње традиционалних сирева на динамику развоја и синтезу ентеротоксина код популације коагулаза позитивних стафилокока / Influence of environmental factors and conditions of artisanal cheeses production on the dynamic of development and enterotoxin synthesis in population of coagulase-positive Staphylococci
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 01-03-2016) -
Учесталост налаза Salmonella spp. на труповима бројлера и њихов значај за безбедност хране / Frequency of Salmonella spp. findings on broiler carcassess at slaughterline and it's significance for the food safety
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-07-2014)