Pregled Природно-математички факултет po temi "HPLC"
Prikaz rezultata 1-10 od 10
-
Analiza hemijskog sastava i biološke aktivnosti lišajeva Ramalina capitata (Ach.) Nyl., Peltigera horizontalis (Hudson) Baumg. i Cladonia rangiformis Hoffm.
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 10-12-2021) -
Analiza katehina, procijanidina, makro i mikroelemenata u crnoj, mlečnoj, i beloj čokoladi i kakaou u prahu i njihov antioksidativni potencijal
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 25-10-2019) -
Ekstrakcija, karakterizacija, biološka aktivnost i potencijalna primena fenolnih jedinjenja iz plodova i lišća biljnih vrsta familija Rosacae, Cornacae i Grossulariaceae
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 15-03-2017) -
Hemijski sastav i antioksidativna aktivnost metanolnih i acetonskih ekstrakata pulpe i kore odabranih vrsta voća sa područja Jugoistočne Srbije / Chemical composition and antioxidant activity of methanol and acetone pulp and peel extracts of selected fruit from southeast Serbia
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 28-04-2015) -
Hemijski sastav, antibakterijska, antioksidativna i genotoksična aktivnost lišajeva Umbilicaria crustulosa (Ach.) Frey, Umbilicaria cylindrica (L.) Delise, Hypogymnia tubulosa (Schaer.) Hav. i Evernia prunastri (L.) Ach.
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 13-11-2019) -
Hemijski sastav, antioksidativna i toksična aktivnost odabranih biljnih vrsta roda Artemisia L.
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 2022) -
Komparativno istraživanje sadržaja elemenata i antioksidativne aktivnosti odabranih vrsta gljiva: hemometrijski pristup
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 14-10-2021) -
Mineralni i polifenolni profil zelenog, crnog, biljnih i voćnih filter čajeva i njihov antioksidativni kapacitet
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 22-06-2017) -
Optimizacija ekstrakcije i karakterizacija fenolnih jedinjenja i bio ulja iz sorti Vranac i Merlo (Vitis vinifera L.) i njihova potencijalna primena
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 19-02-2016) -
Optimizacija i validacija ICP-OES metode i ciklične voltametrije za određivanje elementnog sastava i antioksidativne aktivnosti odabranih sorti jagodastog voća
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 2022)