Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
Оптимизација технолошког поступка припреме квасног теста за замрзаване пекарске производе
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-06-2007)
Савремено пекарство у нашој земљи, још увек, у највећој мери подразумева производњу хлеба и пекарских производа in situ. Припрема пекарских производа у кућним условима своди се, готово искључиво, на мешење према традиционалном ...
Karakteristike gluteninsko - glijadinskog kompleksa zrna kao pokazatelj tehnološkog kvaliteta pšenice
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 02-11-2007)
U radu je ispitivan uticaj karakteristika glutenina i glijadina uzoraka pšenice domaćeg sortimenta kako bi se na osnovu tumačenja njihove strukture omogućilo donošenje egzaktnih zaključaka o uzročno-posledičnom odnosu ...