Browsing Универзитет у Београду by Subject "fermentation"
Now showing items 1-10 of 10
-
Functional properties and possibility of application of whey protein hydrolysates obtained by biotechnological processing / Funkcionalna svojstva i primena hidrolizata proteina surutke dobijenih biotehnološkim putem
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 16-11-2018) -
Iskoričćenje otpada iz prerade jagorčevine (Primula veris), rastavića (Equisetum arvense) i hajdučke trave (Achillea millefolium) za dobijanje biološki aktivnih polifenola / Preparation of biologically active polyphenols by utilising the primrose (Primula veris), the horsetail (Equisetum arvense) and the yarrow (Achillea millefolium) processing waste.
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 21-11-2017) -
Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva / Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-12-2019) -
Karakterizacija i primena prirodnih hidrogelova za inkapsulaciju probiotske starter kulture / Characterization and application of natural hydrogels for encapsulation of probiotic starter culture
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-12-2019) -
Poljoprivredni i industrijski otpad kao supstrat za proizvodnju celulaza i amilaza pomoću novog bakterijskog soja Paenibacillus chitinolyticus CKS1 / Agricultural and industrial waste as a substrate for cellulase and amylase production by novel bacterial strain Paenibacillus chitinolyticus CKS1.
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 04-05-2016) -
Proizvodnja i karakteristike funkcionalnih fermentisanih napitaka na bazi surutke / Production and characteristics of functional fermented whey based beverages
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 17-07-2015) -
Proizvodnja i primena bioaktivnih proteina i peptida surutke / Production and application of bioactive proteins and peptides from whey
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-09-2017) -
Uticaj sojeva selekcionisanog kvasca i hraniva u fermentaciji na hemijski sastav i senzorne karakteristike voćnih rakija / Influence of yeast strains and nutrients during fermentation on chemical composition and sensory caracteristic of fruit brandies
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-07-2015) -
Утицај ферментације на деградацију остатака пестицида у ферментисаним производима од жита / Effect of wheat fermentations on pesticide residues degradations
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 2013) -
Хемијска, функционална и сензорна својства пива обогаћеног биолошки активним састојцима грожђа / Chemical, functional and sensory properties of beer enriched with biologically active compounds of grape
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-09-2017)