Преглед Универзитет у Београду по теми "fenolna jedinjenja"
Приказ резултата 1-12 од 12
-
Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina / Dynamics of biologically active phenolic compounds of Cabernet Sauvignon grape variety during phenophases of maturation, primary processing, vinification and influence on wine antioxidant capacity
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-07-2022) -
Evoluciona ekofiziologija stresa : uloga enzimskih i neenzimskih antioksidanata u prirodnim populacijama Iris pumila L. (Iridaceae) / Evolutionary ecophysiology of stress: the role of enzymatic and non-enzymatic antioxidants in natural populations of Iris pumila L. (Iridaceae)
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 15-05-2013) -
Izolovanje i fizičko-hemijska karakterizacija ulja iz semena crvenih sorti grožđa / Extraction and physico- chemical characterization of grape seed oils obtained from red grape varieties
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 26-12-2014) -
Karakterizacija i in vitro biološke aktivnosti fenolnih jedinjenja graška (Pisum sativum L) / Characterization and in vitro biological activities of phenolic compounds from pea (Pisum sativum L.)
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 28-09-2015) -
Karakterizacija i korelacija bioaktivnih fenolnih jedinjenja crvenih vina Balkana i njihova antioksidaciona i antimikrobna svojstva / Characterization and correlation of bioactive phenolic compounds of red wines from the balkans and their antioxidant and antimicrobial properties
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 14-07-2014) -
Karakterizacija kvantitativnih i kvalitativnih osobina sorte vinove loze Blatina u agroekološkim uslovima Trebinja / Characterization of quantitative and qualitative characteristics of Blatina vine variety in agroecological conditions of Trebinje
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-07-2022) -
Određivanje antioksidativne moći i kapaciteta usvajanja metala divlje borovnice (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) na području Crne Gore / Determination antioxidant activity and metal accumulation capacity of wild bilberry (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) from Montenegro
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 19-04-2022) -
Proteinski profili pšenice i njihov uticaj na tehnološka svojstva brašna / Protein profiles of wheat and their impact on technological properties of flour
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 08-09-2016) -
Regulacija produkcije labdanskih diterpena u kulturi in vitro Cistus creticus L. i analiza njihove biološke aktivnosti / Regulation of labdane diterpenes production in Cistus creticus L. in vitro culture and analysis of their biological activity.
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 16-07-2014) -
Uticaj uslova gajenja na morfološke i hemijske osobine i biološke efekte ekstrakata Arnica montana L. / Influence of growing conditions on morphological and chemical properties and biological effects of extracts of Arnica montana L.
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 26-02-2013) -
Uticaj vremena defolijacije na biološka svojstva, kvalitet grožđa i vina sorte vinove loze Cabernet Sauvignon / Impact of defoliation timing on biological properties, quality of grapes and wine of Cabernet Sauvignon grapevine variety
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 15-07-2021) -
Varijabilnost sadržaja odabranih fenolnih jedinjenja u ekstraktima plodova pet šumskih drvenastih vrsta sa različitih staništa u Srbiji / The variability of selected phenolics contents in fruit extracts of five woody forest species from different habitats in Serbia
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 08-06-2018)