Приказ основних података о дисертацији
Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta
Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology
dc.contributor.advisor | Knežević-Jugović, Zorica | |
dc.contributor.other | Bugarski, Branko | |
dc.contributor.other | Rakin, Marica | |
dc.contributor.other | Antov, Mirjana | |
dc.contributor.other | Grbavčić, Sanja | |
dc.creator | Stefanović, Andrea B. | |
dc.date.accessioned | 2018-03-28T14:05:40Z | |
dc.date.available | 2018-03-28T14:05:40Z | |
dc.date.available | 2020-07-03T09:19:17Z | |
dc.date.issued | 2017-09-29 | |
dc.identifier.uri | http://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=5653 | |
dc.identifier.uri | https://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/9297 | |
dc.identifier.uri | https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:17294/bdef:Content/download | |
dc.identifier.uri | http://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=49911823 | |
dc.description.abstract | Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima... | sr |
dc.description.abstract | The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages... | en |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | sr | |
dc.publisher | Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет | sr |
dc.relation | info:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)/46010/RS// | |
dc.rights | openAccess | en |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | |
dc.source | Универзитет у Београду | sr |
dc.subject | proteini belanceta | sr |
dc.subject | egg white proteins | en |
dc.subject | ultrasound treatment | en |
dc.subject | enzymatic hydrolysis | en |
dc.subject | structural characterization | en |
dc.subject | technological-functional properties | en |
dc.subject | ultrazvučni pretretman | sr |
dc.subject | enzimska hidroliza | sr |
dc.subject | strukturna karakterizacija | sr |
dc.subject | tehnološko-funkcionalna svojstva | sr |
dc.title | Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta | sr |
dc.title.alternative | Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology | en |
dc.type | doctoralThesis | en |
dc.rights.license | BY-NC-ND | |
dcterms.abstract | Кнежевић-Југовић, Зорица; Бугарски, Бранко; Ракин, Марица; Aнтов, Мирјана; Грбавчић, Сања; Стефановић, Aндреа Б.; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета; | |
dc.identifier.fulltext | https://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf | |
dc.identifier.fulltext | http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf | |
dc.identifier.fulltext | https://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf | |
dc.identifier.fulltext | http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_9297 |