Show simple item record

Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology

dc.contributor.advisorKnežević-Jugović, Zorica
dc.contributor.otherBugarski, Branko
dc.contributor.otherRakin, Marica
dc.contributor.otherAntov, Mirjana
dc.contributor.otherGrbavčić, Sanja
dc.creatorStefanović, Andrea B.
dc.date.accessioned2018-03-28T14:05:40Z
dc.date.available2018-03-28T14:05:40Z
dc.date.available2020-07-03T09:19:17Z
dc.date.issued2017-09-29
dc.identifier.urihttp://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=5653
dc.identifier.urihttps://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/9297
dc.identifier.urihttps://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:17294/bdef:Content/download
dc.identifier.urihttp://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=49911823
dc.description.abstractPredmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...sr
dc.description.abstractThe scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages...en
dc.formatapplication/pdf
dc.languagesr
dc.publisherУниверзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетsr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)/46010/RS//
dc.rightsopenAccessen
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceУниверзитет у Београдуsr
dc.subjectproteini belancetasr
dc.subjectegg white proteinsen
dc.subjectultrasound treatmenten
dc.subjectenzymatic hydrolysisen
dc.subjectstructural characterizationen
dc.subjecttechnological-functional propertiesen
dc.subjectultrazvučni pretretmansr
dc.subjectenzimska hidrolizasr
dc.subjectstrukturna karakterizacijasr
dc.subjecttehnološko-funkcionalna svojstvasr
dc.titleOptimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenzitetasr
dc.title.alternativeOptimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technologyen
dc.typedoctoralThesisen
dc.rights.licenseBY-NC-ND
dcterms.abstractКнежевић-Југовић, Зорица; Бугарски, Бранко; Ракин, Марица; Aнтов, Мирјана; Грбавчић, Сања; Стефановић, Aндреа Б.; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета;
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_9297


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record