Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta
Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology
dc.contributor.advisor | Knežević-Jugović, Zorica | |
dc.contributor.other | Bugarski, Branko | |
dc.contributor.other | Rakin, Marica | |
dc.contributor.other | Antov, Mirjana | |
dc.contributor.other | Grbavčić, Sanja | |
dc.creator | Stefanović, Andrea B. | |
dc.date.accessioned | 2018-03-28T14:05:40Z | |
dc.date.available | 2018-03-28T14:05:40Z | |
dc.date.available | 2020-07-03T09:19:17Z | |
dc.date.issued | 2017-09-29 | |
dc.identifier.uri | http://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=5653 | |
dc.identifier.uri | https://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/9297 | |
dc.identifier.uri | https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:17294/bdef:Content/download | |
dc.identifier.uri | http://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=49911823 | |
dc.description.abstract | Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima... | sr |
dc.description.abstract | The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages... | en |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | sr | |
dc.publisher | Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет | sr |
dc.relation | info:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)/46010/RS// | |
dc.rights | openAccess | en |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | |
dc.source | Универзитет у Београду | sr |
dc.subject | proteini belanceta | sr |
dc.subject | egg white proteins | en |
dc.subject | ultrasound treatment | en |
dc.subject | enzymatic hydrolysis | en |
dc.subject | structural characterization | en |
dc.subject | technological-functional properties | en |
dc.subject | ultrazvučni pretretman | sr |
dc.subject | enzimska hidroliza | sr |
dc.subject | strukturna karakterizacija | sr |
dc.subject | tehnološko-funkcionalna svojstva | sr |
dc.title | Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta | sr |
dc.title.alternative | Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology | en |
dc.type | doctoralThesis | en |
dc.rights.license | BY-NC-ND | |
dcterms.abstract | Кнежевић-Југовић, Зорица; Бугарски, Бранко; Ракин, Марица; Aнтов, Мирјана; Грбавчић, Сања; Стефановић, Aндреа Б.; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета; Оптимизација ензимских поступака за добијање хидролизата протеина беланцета као компонената функционалне хране применом технологије ултразвука високог интензитета; | |
dc.identifier.fulltext | https://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf | |
dc.identifier.fulltext | http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf | |
dc.identifier.fulltext | https://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17143/IzvestajKomisije15771.pdf | |
dc.identifier.fulltext | http://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/17142/Disertacija.pdf | |
dc.identifier.rcub | https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_9297 |