Преглед Универзитет у Београду по теми "phenolic compounds"
Приказ резултата 1-12 од 12
-
Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina / Dynamics of biologically active phenolic compounds of Cabernet Sauvignon grape variety during phenophases of maturation, primary processing, vinification and influence on wine antioxidant capacity
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-07-2022) -
Karakterizacija i in vitro biološke aktivnosti fenolnih jedinjenja graška (Pisum sativum L) / Characterization and in vitro biological activities of phenolic compounds from pea (Pisum sativum L.)
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 28-09-2015) -
Karakterizacija i korelacija bioaktivnih fenolnih jedinjenja crvenih vina Balkana i njihova antioksidaciona i antimikrobna svojstva / Characterization and correlation of bioactive phenolic compounds of red wines from the balkans and their antioxidant and antimicrobial properties
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 14-07-2014) -
Karakterizacija kvantitativnih i kvalitativnih osobina sorte vinove loze Blatina u agroekološkim uslovima Trebinja / Characterization of quantitative and qualitative characteristics of Blatina vine variety in agroecological conditions of Trebinje
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-07-2022) -
Određivanje antioksidativne moći i kapaciteta usvajanja metala divlje borovnice (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) na području Crne Gore / Determination antioxidant activity and metal accumulation capacity of wild bilberry (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) from Montenegro
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 19-04-2022) -
Proteinski profili pšenice i njihov uticaj na tehnološka svojstva brašna / Protein profiles of wheat and their impact on technological properties of flour
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 08-09-2016) -
Regulacija produkcije labdanskih diterpena u kulturi in vitro Cistus creticus L. i analiza njihove biološke aktivnosti / Regulation of labdane diterpenes production in Cistus creticus L. in vitro culture and analysis of their biological activity.
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 16-07-2014) -
Uticaj vremena defolijacije na biološka svojstva, kvalitet grožđa i vina sorte vinove loze Cabernet Sauvignon / Impact of defoliation timing on biological properties, quality of grapes and wine of Cabernet Sauvignon grapevine variety
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 15-07-2021) -
Обрада ферментисане покожице грожђа као споредног производа у производњи вина у циљу добијања потенцијалних функционалних додатака за прехрамбену индустрију / Processing of fermented grape skins as a by-product from wine production in order to obtain potential functional additives for the food industry
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 21-04-2022) -
Оптимизација екстракције и карактеризација екстракта листа Urtica dioica L. за потребе испитивања дозно-зависног одговора у експерименталној хипертензији / Optimization of extraction and characterization of Urtica dioica L. leaf extract for the evaluation of dose-dependent response in experimental hypertension
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 18-09-2018) -
Утицај подлоге на биолошко-помолошке особине и хемијски састав плода шљиве (Prunus domestica L.) / Influence of rootstocks on biological and pomological characteristics and chemical composition of the fruits of plum (Prunus domestica L.)
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 18-06-2021) -
Фитохемијска анализа и биолошка активност екстраката Prunus mahaleb L., P. spinosa L., Rubus discolor Weihe & Nees и R. serpens Weihe ex Lej & Court (Rosaceae) / Phytochemical analysis and biological activity of Prunus mahaleb L., P. spinosa L., Rubus discolor Weihe & Nees and R. serpens Weihe ex Lej & Court extracts (Rosaceae)
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 25-09-2021)