Преглед по теми "kvasac"
Приказ резултата 1-8 од 8
-
Alkoholna fermentacija melase i gustog soka šećerne repe pomoću imobilisanih ćelija Saccharomyces cerevisiae / Alcoholic fermentation of sugar beet molasses and thickjuice by immobilized Saccharomyces cerevisiae cells
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-09-2012) -
Istraživanje biohemijskih signala u petit mutantima kvasca - izazvanih benomilom
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 22-04-1988) -
Modelovanje "cross-flow" mikrofiltracije suspenzija kvasca primenom koncepta neuronskih mreža i postupka odzivne površine / Cross-flow microfiltration modelling of yeast suspension by neural networks and response surface methodology
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-07-2010) -
Promene koje nastaju u ćelijama kvasca Saccharomyces cerevisiae kada se uzgaja na različitim koncentracijama etanola kao jedinog izvora ugljenika i uticaj acetona na taj metabolizam / Changes in saccharomyces cerevisiae yeast cells cultivated in various ethanol concentrations being the single source of carbon and the effect of acetone on that metabolism
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 16-09-1974) -
Proteinski inženjering celobioza - dehidrogenaze iz Phanerochaete chrysosporium u cilju povećanja oksidativne stabilnosti za primenu u biokatalizi / Protein engineering of cellobiose dehydrogenase from Phanerochaete chrysosporium for higher oxidative stability in biocatalysis
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 06-12-2019) -
Uticaj sojeva selekcionisanog kvasca i hraniva u fermentaciji na hemijski sastav i senzorne karakteristike voćnih rakija / Influence of yeast strains and nutrients during fermentation on chemical composition and sensory caracteristic of fruit brandies
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-07-2015) -
Оптимизација технолошког поступка припреме квасног теста за замрзаване пекарске производе / Optimizacija tehnološkog postupka pripreme kvasnog testa za zamrzavane pekarske proizvode
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-06-2007) -
Природна угљенохидратна фракција изћелијског зида квасца (Saccharomycescerevisiae) у исхрани товних пилића / Prirodna ugljenohidratna frakcija izćelijskog zida kvasca (Saccharomycescerevisiae) u ishrani tovnih pilića
(Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, 29-12-2015)