Технолошки факултет: Recent submissions
Приказ резултата 41-60 од 265
-
Savremene metode ekstrakcije očajnice (Marrubium vulgare L.) i sušenje odabranih ekstrakata, hemijski sastav i biološke aktivnosti / Contemporary methods of extraction of white horehound (Marrubium vulgare L.) and drying of selected extracts, chemical composition and biological activities
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 11-12-2020) -
Uticaj prehrambenih vlakana šećerne repe i jabuke na reološke parametre testa i kvalitet bezglutenskog hleba / Influence of sugar beet and apple dietary fibres on batter rheology and gluten free bread quality
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 25-09-2020) -
Perkolacioni procesi pri polimerizaciji olefina pomoću jedinjenja prelaznih metala / Percolation Processes in Olefin Polymerization with Transition Metals
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-01-2006) -
Niskotemperaturno procesiranje sol-gel mulita / Low Temperature Processing of the SoI-CJel Mullite
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-09-2003) -
Doprinos odsumporavanju otpadnih gasova citratnim postupkom / A contribution to desulphurization of waste gases by citrate solution
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 15-03-2002) -
Uklanjanje teških metala iz vode piljevinom drveta, celulozom i lignitom / Heavy metals removal from water by wood sawdust, pulp and lignin
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 14-05-2002) -
Istraživanje antioksidativne aktivnosti napitka od čajne gljive / Investigation of antioxidant activity of tea fungus beverage
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 21-05-2004) -
Optimizacija indirektnog postupka proizvodnje hleba primenom savremenih biotehnoloških procesa / Optimization of indirect bread production procedure using contemporary biotechnological processes
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-02-2000) -
Izučavanje intermedijera u fermentaciji rafinoze i melibioze kvascima / Study of intermediate compound in yeast fermentation of raffinose and melibiose
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 26-12-1996) -
Primena ultrafiltracije genetski modifikovanog himozina i proteolitičkih enzima u tehnološkom procesu proizvodnje kačkavalja / Application of ultrafiltration, genetically modified chymosin and proteolytic enzymes in kashkaval cheese manufacture
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-11-1993) -
Sastav, reakcije nastajanja i inhibicija stvaranja melanoidina u nečistim rastvorima saharoze / The structure, forming reaction and inhibition of melanoidins in the in pure sucrose solutions
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 16-11-1992) -
Povećanje osetljivosti potencijometrijske striping analize / The Sensitivity Increase of the Potentiometric Stripping Analysis
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 17-06-1992) -
Hronopotenciometrijska striping analiza žive na staklastom ugljeniku / Chronopotentiometric Stripping Analysis of Mercury Using Glassy Carbon
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 19-04-2006) -
Modelovanje mikrofiltracije kultivacionih tečnosti primenom koncepta veštačkih neuronskih mreža / Modeling of fermentation broth microfiltration by artificial neural networks
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 22-10-2020) -
Ekstrakcija industrijske konoplje (Cannabis sativa L.) / Extraction of industrial hemp (Cannabis sativa L.)
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 16-10-2020) -
Računarska simulacija i analiza novih oblika mernih blendi / Computer simulation and analysis of new forms orifice plates
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-08-2020) -
Višeskalna strategija strukturiranja polimernih nano-kompozita na osnovu različitih prekursora / Multiscale strategy of structuring polymer nano-composites based on various precursors
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 22-07-2011) -
Razvoj postupaka sinteze polimernih mreža i hibridnih materijala / Development of methods for polymer networks and hybrid materials synthesis
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-05-2011) -
Optimizacija ekstrakcionih postupaka i karakterizacija ekstrakata korena gaveza (Symphytum officinale), lista duda (Morus nigra) i peteljki trešnje (Prunus avium) / Optimization of extraction techniques andcharacterization of comfrey root (Symphytum officinale), black mullberry leaves (Morus nigra )and sweet cherry stems (Prunus avium) extracts
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-07-2020) -
Ekstrakcija i potencijalna primena sporednog proizvoda hajdučke trave i ploda šipka iz fabrike filter čaja / Extraction and potential application of byproductsof Achillea millefolium and Rosa canina L. fruit from the filter tea factory
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 10-02-2020)