Optimizacija tehnološkog procesa proizvodnje prepečenice od šljivovog vina tipa Pruvin
Optimisation of technological processes of production of brandy made from Pruvin type of plum wine
Докторанд
Ljekočević, MarkoМентор
Nikićević, NinoslavЧланови комисије
Nikšić, MiomirVeličković, Milovan
Tešević, Vele
Petrović, Aleksandar
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Uobičajen način proizvodnje voćnih rakija podrazumeva mehaničko usitnjavanje ploda voća, alkoholnu fermentaciju voćnog kljuka i njegovu destilaciju. Jedino se pri proizvodnji rakije od jabuka povremeno praktikuje presovanje kljuka radi izdvajanja jabučnog soka koji se podvrgava fermentaciji i kasnijoj destilaciji dobijenog vina. U svetu se na ovaj način već odavno proizvodi jedna od najpoznatijih i svetski priznata rakija Kalvados...
The usual manner of fruit brandy production, includes fruit shredding or crushing, fermentation of the fruit mash, and its distillation. Only the production of apple brandy occasionally applies mash pressing to separate the apple juice that undergoes fermentation and further distillation of the obtained wine. One of the most world famous brandy produced in this manner is well known Calvados...