Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva
Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
Doktorand
Sknepnek, AleksandraMentor
Nikšić, MiomirČlanovi komisije
Klaus, AnitaNedović, Viktor
Markov, Siniša
Vukosavljević, Predrag
Metapodaci
Prikaz svih podataka o disertacijiSažetak
Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...
A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...
Fakultet:
Универзитет у Београду, Пољопривредни факултетDatum odbrane:
20-12-2019Projekti:
- Advancing research in agricultural and food sciences at Faculty of Agriculture, University of Belgrade (EU-316004)
- Razvoj novih inkapsulacionih i enzimskih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih komponenata hrane u cilju povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti (RS-46010)