Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita
Coffe and spent coffee extracts antioxidative activitz and influence on blood platelets activation
Doktorand
Ranić, MarijaMentor
Dimitrijević Branković, SuzanaČlanovi komisije
Glibetić, MarijaŠiler-Marinković, Slavica
Antonović, Dušan
Metapodaci
Prikaz svih podataka o disertacijiSažetak
Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.
Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...
Fakultet:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетDatum odbrane:
30-09-2015Projekti:
- Biološki mehanizmi, nutritivni unos i status polinezasićenih masnih kiselina i folata: Unapređenje ishrane u Srbiji (RS-MESTD-Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)-41030)