Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita
Coffe and spent coffee extracts antioxidative activitz and influence on blood platelets activation
Докторанд
Ranić, MarijaМентор
Dimitrijević Branković, SuzanaЧланови комисије
Glibetić, MarijaŠiler-Marinković, Slavica
Antonović, Dušan
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.
Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...
Факултет:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетДатум одбране:
30-09-2015Пројекти:
- Биолошки механизми, нутритивни унос и статус полинезасићених масних киселина и фолата: Унапређење исхране у Србији (RS-MESTD-Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)-41030)