National Repository of Dissertations in Serbia
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrilic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
Search 
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 34

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Uticaj procesa osmotske dehidratacije na promene mikrobiološkog profila dehidriranog poluproizvoda od pilećeg mesa 

Filipović, Ivana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 30-09-2020)
Ispitivan je uticaj vrednosti procesnih parametara: na tehnološku efikasnost procesa osmotske dehidratacije pilećeg mesa u vodenom rastvoru NaCl i saharoze i melasi; na nivo redukcije odabranih mikroorganizama (Escherichia ...
Thumbnail

Razvoj postupka sinteze polimernih mreža i linearnih polimera na osnovu siloksana 

Manjenčić, Darko (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 28-09-2020)
Istraživanja u okviru teze imaju za cilj dobijanje polimernih mreža kod kojih se regulacijom sirovinskog sastava i uslova sinteze mogu menjati svojstva siloksanskih materijala u skladu sa krajnjom primenom. Osnovni cilj ...
Thumbnail

Dobijanje nanofosfora na bazi fluorapatita dopirani Pr3+ jonima za bio-medicinske primene 

Milojkov, Dušan (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 08-10-2020)
    Luminescentni nanokristali (nanofosfori) na bazi fluorapatita (FAP-a) dopirani elementima retkih zemalja idealni su kontrastni agenti za bio-medicinske primene, kao što su detekcije, snimanja, praćenja i terapije ...
Thumbnail

Redukovanje sadržaja nesaharoznih jedinjenja u melasi šećerne repe primenom modifikovanih mineralnih i celuloznih adsorbenata 

Đorđević, Miljana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 25-09-2020)
Primena različitih tretmana sa ciljem redukcije sadržaja nesaharoznih jedinjenja u melasi šećerne repe potencijalan je metod za poboljšanje parametara kvaliteta melase, lakše sprovođenje procesa desaharifikacije melase i ...
Thumbnail

Inkapsulirani karotenoidi iz sporednog proizvoda prerade šargarepe u funkcionalnoj hrani 

Šeregelj, Vanja (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 08-04-2021)
Predmet istraživanja ove doktorske disertacije bila je inkapsulacija karotenoida iz sporednog proizvoda prerade šargarepe, u cilju njihove stabilizacije i dobijanja funkcionalnih sastojaka sa mogućnošću primene u funkcionalnoj ...
Thumbnail

Eko-energetska analiza i simulacija kogenerativnih postrojenja na naftnim poljima 

Rajović, Vuk (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 02-04-2021)
Prvi deo doktorske disertacije sadrži uvid u procenu ekološkog uticaja proizvodnje električne i toplotne energije u Srbiji. Kao najčešći energent koristi se lignit, pa su poređeni eko-energetski uticaji lignita i rastvorenog ...
Thumbnail

Primena reverzibilnosti matrica usitnjavanja i metode odzivne površine za kontrolu efekata usitnjavanja u tehnološkom postupku mlevenja pšenice 

Bojanić, Nemanja (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 27-09-2021)
Glavni cilj istraživanja ove doktorske disertacije bio je da se definišu matematički i statistički modeli pomodu kojih de se omoguditi kontrola uticaja polaznih parametara (karakteristika usitnjavanog materijala i parametara ...
Thumbnail

Optimizacija ekstrakcionih postupaka i karakterizacija ekstrakata korena gaveza (Symphytum officinale), lista duda (Morus nigra) i peteljki trešnje (Prunus avium) 

Nastić, Nataša (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 09-07-2020)
U okviru ove doktorske disertacije ispitane su i poređene različite ekstrakcione tehnike korena gaveza, lista crnog duda i peteljki trešnje. Poređene su konvencionalne i savremene ekstrakcione tehnike i izvedena je ...
Thumbnail

Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogačeod semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta 

Lužaić, Tanja (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 29-09-2021)
Istraživanja u okviru ove doktorske disertacije obuhvataju ispitivanja novih hibrida suncokreta. Disertacija uključuje proizvodnju hladno presovanog ulja i pogače, kao i karakterizaciju polaznog semena, dobijenih ulja i ...
Thumbnail

Optimizacija proizvodnje ksantana na sirovom glicerolu primenom lokalnog izolata Xanthomonas sp. 

Zahović, Ida (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 03-12-2021)
Ksantan predstavlja netoksiĉan, biokompatibilan i biorazgradiv polisaharid mikrobiološkog porekla, koji se na industrijskom nivou uobiĉajeno dobija delovanjem referentnog soja Xanthomonas campestris ATCC 13951 na kultivacionom ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS
 

 

Browse

All of DSpaceUniversities & FacultiesAuthorsMentorCommittee membersSubjectsThis CollectionAuthorsMentorCommittee membersSubjects

Discover

Date Issued2022 (1)2021 (14)2020 (19)Universities
Универзитет у Новом Саду (34)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS