National Repository of Dissertations in Serbia
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrilic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
Search 
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 12

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Uticaj dodatka emulgujućih skrobova na tehnološke karakteristike testa i kvalitet hleba 

Dapčević-Hadnađev, Tamara (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 28-10-2013)
Prema najnovijim istraživanjima modifikovanim skrobovima može se pripisati još jedna uloga – aditivi u pekarstvu, s obzirom da utiču na poboljšanje kvaliteta hleba i usporavaju proces starenja. Međutim, prema saznanjima ...
Thumbnail

Uticaj lecitina različitog porekla na kristalizaciona svojstva masne faze i kvalitet mazivog krem proizvoda sa dodatkom funkcionalnih biljnih ulja 

Lončarević, Ivana (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 31-12-2013)
Konditorska industrija Srbije za proizvodnju mazivog krem proizvoda isključivo koristi sojin lecitin. Veliki obim proizvodnje ulja iz semena suncokreta i uljane repice u Srbiji uticao je na proizvodnju suncokretovog i ...
Thumbnail

Matematički model reakcionog sistema za in situ epoksidovanje sojinog ulja persirćetnom kiselinom 

Janković, Milovan (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 16-09-2013)
Cilj ove doktorske disertacije je postavljanje matematičkog modela složenog trofaznog reakcionog sistem za epoksidovanje sojinog ulja in situ formiranom persirćetnom kiselinom iz sirćetne kiseline i vodonik peroksida u ...
Thumbnail

Ispitivanje lipolitičkih i oksidativnih promena u tradicionalnoj fermentisanoj kobasici (Petrovačka kobasica) tokom standardizacije bezbednosti i kvaliteta 

Šojić, Branislav (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 27-12-2013)
Zadatak ove doktorske disertacije bio je da se utvrdi tok i intenzitet lipolitičkih i oksidativnih promena u tradicionalnoj fermentisanoj kobasici (Petrovačka kobasica) tokom procesa razvoja tehnologije i standardizacije ...
Thumbnail

Razvoj procesa sušenja i zrenja tradicionalne fermentisane kobasice (Petrovská klobása) u kontrolisanim uslovima 

Ikonić, Predrag (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 25-04-2013)
Zadatak ove doktorske disertacije je bio da se utvrde osobenosti procesa sušenja i zrenja tokom proizvodnje suve fermentisane Petrovačke kobasice (Petrovská klobása) u tradicionalnim uslovima, a zatim da se na osnovu ...
Thumbnail

Пречишћавање отпадне воде из процеса производње биоетанола микрофилтрацијом 

Васић, Весна (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 10-09-2013)
Циљ овог истраживања је да се испита примене „cross-flow“ микрофилтрације на oбраду џибре од скробних сировина и утицај оперативних параметара (рН, трансмембрански притисак и проток) на флукс пермеата и ефикасност пречишћавања ...
Thumbnail

Uticaj dodatka biljnih proteinskih koncentrata u hranu za životinje na kvalitet peleta 

Čolović, Radmilo (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 19-07-2013)
Suncokretova sačma ima manju zastupljenost u peletiranim smešama za ishranu životinja od sojine sačme zbog većeg udela sirovih vlakana. Sirova vlakna depresivno deluju na svarljivost obroka i proizvodne rezultate, a mogu ...
Thumbnail

Strukturna i fotokatalitička svojstva sistema na bazi modifikovanih slojevitih hidroksida i oksida titana 

Hadnađev-Kostić, Milica (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 26-08-2013)
Usled visoke fotokatalitičke efikasnosti u procesima prečišćavanja voda i vazduha, titan(IV)-oksid (TiO2) se u poslednje vreme sve više ispituje u oblasti zaštiti životne okoline. Međutim usled visokih zahteva koje ...
Thumbnail

Karakterizacija kvaliteta mesa i iznutrica svinja čistih rasa odgajanih u Vojvodini 

Jokanović, Marija (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 10-07-2013)
U ovoj doktorskoj disertaciji urađena je karakterizacija senzornog (boja i mramoriranost), tehnološkog (vrednost pH, boja, sposobnost vezivanja vode), nutritivnog (sadržaj vlage, proteina, ukupne masti, ukupnog pepela, P, ...
Thumbnail

Антиоксидативна активност ферментисаних млечних производа добијених помоћу комбухе 

Витас, Јасмина (University of Novi Sad, Faculty of Technology, 04-07-2013)
У овој докторској дисертацији, комбуха је култивисана на екстрактима ртањског чаја, нане, коприве и мајчине душице заслађеним са 7% сахарозе. Напици од комбухе добијени на наведеним екстрактима су даље коришћени као инокулуми ...
  • 1
  • 2

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS
 

 

Browse

All of DSpaceUniversities & FacultiesAuthorsMentorCommittee membersSubjectsThis CollectionAuthorsMentorCommittee membersSubjects

Discover

Date Issued
2013 (12)
Universities
Универзитет у Новом Саду (12)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS