Претраживање
Приказ резултата 1-2 од 2
Bistrenje soka šećerne repe primenom alternativnih koagulanata i flokulanata
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 04-02-2008)
Pri proizvodnji kvalitetnog belog konzumnog šećera iz šećerne repe, srećemo se sa problemom prisustva makromolekularnih jedinjenja u soku šećerne repe koja su štetna pa ih je neophodno odstraniti. Uklanjanje ovih jedinjenja, ...
Separacija nesaharoznih jedinjenja iz međufaznih produkata kristalizacije šećera ultrafiltracijom
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 22-02-2008)
U radu su ispitane mogucnosti separacaije nesaharoznih jedinjenja ultrafiltracijom iz rastvora B i C šecera sadržaja suve materije 60 i 30 oBx. Eksperimentalna ispitivanja su izvedena na keramickim membrana sa otvorom pora ...