National Repository of Dissertations in Serbia
    • English
    • Српски
    • Српски (Serbia)
  • English 
    • English
    • Serbian (Cyrilic)
    • Serbian (Latin)
  • Login
Search 
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
  •   NaRDuS home
  • Универзитет у Новом Саду
  • Технолошки факултет
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 41

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Uticaj procesa osmotske dehidratacije na promene mikrobiološkog profila dehidriranog poluproizvoda od pilećeg mesa 

Filipović, Ivana (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-09-2020)
Ispitivan je uticaj vrednosti procesnih parametara: na tehnološku efikasnost procesa osmotske dehidratacije pilećeg mesa u vodenom rastvoru NaCl i saharoze i melasi; na nivo redukcije odabranih mikroorganizama (Escherichia ...
Thumbnail

Razvoj postupka sinteze polimernih mreža i linearnih polimera na osnovu siloksana 

Manjenčić, Darko (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 28-09-2020)
Istraživanja u okviru teze imaju za cilj dobijanje polimernih mreža kod kojih se regulacijom sirovinskog sastava i uslova sinteze mogu menjati svojstva siloksanskih materijala u skladu sa krajnjom primenom. Osnovni cilj ...
Thumbnail

Dobijanje nanofosfora na bazi fluorapatita dopirani Pr3+ jonima za bio-medicinske primene 

Milojkov, Dušan (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-10-2020)
    Luminescentni nanokristali (nanofosfori) na bazi fluorapatita (FAP-a) dopirani elementima retkih zemalja idealni su kontrastni agenti za bio-medicinske primene, kao što su detekcije, snimanja, praćenja i terapije ...
Thumbnail

Redukovanje sadržaja nesaharoznih jedinjenja u melasi šećerne repe primenom modifikovanih mineralnih i celuloznih adsorbenata 

Đorđević, Miljana (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 25-09-2020)
Primena različitih tretmana sa ciljem redukcije sadržaja nesaharoznih jedinjenja u melasi šećerne repe potencijalan je metod za poboljšanje parametara kvaliteta melase, lakše sprovođenje procesa desaharifikacije melase i ...
Thumbnail

Inkapsulirani karotenoidi iz sporednog proizvoda prerade šargarepe u funkcionalnoj hrani 

Šeregelj, Vanja (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 08-04-2021)
Predmet istraživanja ove doktorske disertacije bila je inkapsulacija karotenoida iz sporednog proizvoda prerade šargarepe, u cilju njihove stabilizacije i dobijanja funkcionalnih sastojaka sa mogućnošću primene u funkcionalnoj ...
Thumbnail

Primena reverzibilnosti matrica usitnjavanja i metode odzivne površine za kontrolu efekata usitnjavanja u tehnološkom postupku mlevenja pšenice 

Bojanić, Nemanja (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-09-2021)
Glavni cilj istraživanja ove doktorske disertacije bio je da se definišu matematički i statistički modeli pomodu kojih de se omoguditi kontrola uticaja polaznih parametara (karakteristika usitnjavanog materijala i parametara ...
Thumbnail

Optimizacija ekstrakcionih postupaka i karakterizacija ekstrakata korena gaveza (Symphytum officinale), lista duda (Morus nigra) i peteljki trešnje (Prunus avium) 

Nastić, Nataša (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 09-07-2020)
U okviru ove doktorske disertacije ispitane su i poređene različite ekstrakcione tehnike korena gaveza, lista crnog duda i peteljki trešnje. Poređene su konvencionalne i savremene ekstrakcione tehnike i izvedena je ...
Thumbnail

Mogućnosti i ograničenja proizvodnje hladno presovanog ulja i pogačeod semena odabranih hibrida suncokreta najnovijeg sortimenta 

Lužaić, Tanja (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 29-09-2021)
Istraživanja u okviru ove doktorske disertacije obuhvataju ispitivanja novih hibrida suncokreta. Disertacija uključuje proizvodnju hladno presovanog ulja i pogače, kao i karakterizaciju polaznog semena, dobijenih ulja i ...
Thumbnail

Optimizacija proizvodnje ksantana na sirovom glicerolu primenom lokalnog izolata Xanthomonas sp. 

Zahović, Ida (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 03-12-2021)
Ksantan predstavlja netoksiĉan, biokompatibilan i biorazgradiv polisaharid mikrobiološkog porekla, koji se na industrijskom nivou uobiĉajeno dobija delovanjem referentnog soja Xanthomonas campestris ATCC 13951 na kultivacionom ...
Thumbnail

Priprema nanočestica zeina i njihova primena kao funkcionalnih koloida 

Spasojević, Ljiljana (Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-10-2021)
Biljni proteini, odnosno belančevine izolovane iz različitog biljnog materijala, poseduju odličan potencijal za primenu u proizvodnji, ali i pakovanju hrane. Oni poseduju različite funkcionalne osobine, kao što su sposobnost ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 5

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS
 

 

Browse

All of DSpaceUniversities & FacultiesAuthorsMentorCommittee membersSubjectsThis CollectionAuthorsMentorCommittee membersSubjects

Discover

Date Issued2022 (8)2021 (14)2020 (19)UniversitiesUniversity of Novi Sad (41)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
About NaRDus | Contact us

OpenAIRERCUBRODOSTEMPUS