Универзитет у Новом Саду
Pretraži po
Fakulteti
Najnovije disertacije
-
Преваленција пушења и утицај на исход трудноће / Prevalencija pušenja i uticaj na ishod trudnoće
(Univerzitet u Novom Sadu, Medicinski fakultet, 22-10-2012) -
Начело ефикасности у међународном кривичном правосуђу / Načelo efikasnosti u međunarodnom krivičnom pravosuđu
(Univerzitet u Novom Sadu, Pravni fakultet, 28-12-2020) -
Uloga dva nanokompozita fulerenol/doksorubicin i fulerenol/gvožđe kod toksičnih efekata izazvanih doksorubicinom / The role of the two nanocomposites fullerenol/doxorubicin and fullerenol/iron in toxic effects caused by doxorubicin
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 03-02-2021) -
Poludistributivnost, Problem zadovoljenja uslova i jaki Maljcevljevi uslovi / Semidistributivity, Constraint Satisfaction Problem and strong Mal’cev conditions
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 29-01-2021) -
Утицај глацијалног процеса на засипање Лукавичко-луковског краса (Црна Гора) / Uticaj glacijalnog procesa na zasipanje Lukavičko-lukovskog krasa (Crna Gora)
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 12-12-2020) -
Approximation algorithms for k-NN graph construction / Aproksimativni algoritmi za generisanje k-NN grafa
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 08-01-2021) -
Таксономија тестатних амеба које насељавају маховине на подручју Источне Херцеговине / Taksonomija testatnih ameba koje naseljavaju mahovine na području Istočne Hercegovine
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 08-12-2020) -
Sandwich semigroups in locally small categories / Sendvič polugrupe u lokalno malim kategorijama
(Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, 09-12-2020) -
Fizičke, hemijske i biološke osobine osušenog koštičavog voća proizvedenog različitim tehnikama sušenja / Physical, chemical and biological properties of stone fruit produced by different drying techniques
(Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet, 01-12-2020) -
Funkcionalni proizvodi na bazi cerealija i pseudocerealija sa dodatkom inkapsuliranog ekstrakta tropa cvekle / Cereal- and pseudocereal-based functional products with encapsulated beetroot extract
(Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet, 23-12-2020) -
Hemijski sastav, biološke i funkcionalne karakteristike novih proizvoda od zove / Chemical composition, biological and functional characteristics of new elderberry products
(Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet, 14-12-2020) -
Утицај хладне атмосферске плазме на технолошки квалитет и безбедност пшеничног брашна / Uticaj hladne atmosferske plazme na tehnološki kvalitet i bezbednost pšeničnog brašna
(Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet, 07-12-2020) -
Прилог истраживању струјања гаса кроз мерне бленде са вишеотвора / Prilog istraživanju strujanja gasa kroz merne blende sa višeotvora
(Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka, 18-12-2020) -
Reflexivity and middleness in English and Serbian (a contrastive study) / Refleksivnost i medijalnost u engleskom i srpskom jeziku (konstrastivna studija)
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 09-02-2006) -
Činioci i efekti matematičke anksioznosti na ranom osnovnoškolskom uzrastu
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 18-02-2021) -
Modernizam Josipa Kulundžića: esejističko i prozno stvaralaštvo
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 28-01-2021) -
Esteticizam Laze Kostića
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 17-02-2021) -
Socijalna konstrukcija pomirenja između Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 12-12-2020) -
Srednjovekovno oblikotvorno nasleđe u savremenom srpskom pesništvu
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 25-01-2021) -
Manastir Hilandar i Bugari u XVIII veku: кulturne i ekonomske veze / Manastir Hilandar i Bugari u XVIII veku: kulturne i ekonomske veze
(Univerzitet u Novom Sadu, Filozofski fakultet, 28-01-2021)