Uticaj različitih postupaka ekstrakcije na sadržaj i biološka svojstva polifenola i proteina iz semena žute soje različitog porekla
The influence of different extraction procedures on the content and biological properties of polyphenols and proteins in yellow soybean seeds of different origin
Докторанд
Đurović, SanjaМентор
Knežević-Jugović, ZoricaЧланови комисије
Nikolić, BogdanMijin, Dušan
Bezbradica, Dejan
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Predmet naučnog istraživanja doktorske disertacije je razvoj i optimizacija postupka
ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja, polifenolnih kiselina i proteina iz semena žute soje
primenom tehnologije ultrazvuka visoke frekvencije i mikrotalasnog zračenja...
The scope of this academic doctoral research is the development and optimization of the process of extraction of bioactive compounds, polyphenolic acids and proteins from yellow soybean seed using high-intensity ultrasound technology and microwave technology...
Факултет:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетДатум одбране:
20-09-2019Пројекти:
- Разрада интегрисаног управљања и примене савремених принципа сузбијања штетних организама у заштити биља (RS-MESTD-Technological Development (TD or TR)-31018)
- Интегрални системи гајења ратарских усева: очување биодиверзитета и плодности земљишта (RS-MESTD-Technological Development (TD or TR)-31037)