Пољопривредни факултет
Browse by
Recent Submissions
-
Uticaj dodatka cvekle na fizičko-hemijska i nutritivna svojstva čajnog peciva / The influence of the addition of beetroot on the physical-chemical and nutritional properties of biscuits
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-11-2023) -
Својства земљишта образованих на кречњачким масивима југоисточне Србије и њихов утицај на флористички састав травњачких заједница / Properties of soils formed on the limestone massifs of southeastern Serbia and their influence on the floristic composition of grassland communities
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 24-11-2023) -
Sporedni proizvodi vinske industrije kao izvor bioaktivnih jedinjenja: karakterizacija i mogućnost primene u prehrambenoj industriji / By-products of winemaking industry as source of bioactive compounds: characterisation and possibility of its applications in food industry
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-07-2023) -
Mikrobiološki tretman semena u održivoj biljnoj proizvodnji / Seed microbiological treatment in sustainable plant production
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 17-07-2023) -
Fenotipska i genetska varijabilnost osobina mlečnosti različitih rasa goveda u uslovima toplotnog stresa / Phenotypic and genetic variability of milk characteristics of different cattle breeds under heat stress conditions
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 01-09-2023) -
Karakterizacija vrsta iz Fusarium fujikuroi kompleksa patogena zrna strnih žita u Srbiji / Characterization of Fusarium fujikuroi species complex pathogens of small grain kernels in Serbia
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 07-09-2023) -
Optimizacija procesa proizvodnje tradicionalnih fermentisanih kobasica primenom savremenih metoda senzorne analize / Optimization of the production process of traditional fermented sausages using modern methods of sensory analysis
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 03-07-2022) -
Утицај режима наводњавања и рока сетве на ефикасност коришћења воде, принос и квалитет зрна пасуља / The Effect of Irrigation Treatments and Sowing Periods on Water Use Efficiency, Yield and Quality of Common Bean
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-06-2023) -
Анализа утицаја климатских промена на водне ресурсе и обезбеђеност усева и засада водом на брдско-планинском подручју / Analysis of climate change impact on water resource availability and crop water security in a mountainous catchment
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 19-06-2023) -
Uticaj telesne mase, nivoa triptofana i određenih faktora sredine na ponašanje i proizvodne rezultate prasadi u periodu zalučenja / Influence of body mass, tryptophan concentration and certain environmental factors on behavior and production parameters of weaned piglets
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 01-06-2023) -
Prinos i kvalitet smeša stočnog graška i ovsa u zavisnosti od faze korišćenja i prihrane azotom / Impact of stage of use and nitrogen fertilizer on yield and quality of field pea and oat mixtures
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 12-06-2023) -
Uticaj fenotipske i genetičke udaljenosti inbred linija na ispoljavanje heterozisa kod dialelnih hibrida kukuruza / Influence of phenotypic and genetic distance of inbred lines on the expression of heterosis in diallel maize hybrids
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 05-06-2023) -
Uticaj različitih kulinarskih metoda na parametre oralnog procesiranja hrane / Influence of different cooking methods on food oral processing parameters
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 09-03-2023) -
Uticaj ultrazvučnog i toplotnog predtretmana na tehnološka i funkcionalna svojstva sušene konzumne i začinske paprike / Influence of ultrasound and heat pretreatment on technological and functional properties of dried bell and paprika pepper
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 14-02-2023) -
Dinamika sadržaja aromatičnih materija grožđa sorti Krstač i Žižak tokom sazrevanja i vinifikacije i njen uticaj na senzorne karakteristike vina / Dynamics of the content of aromatic substances in grapes of the Krstač and Žižak varieties during maturation and vinification and its influence on the sensory characteristics of wine
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 06-02-2023) -
Procena izloženosti hemijskim opasnostima u hrani animalnog porekla / Exposure assessment to chemical hazards in food of animal origin
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-11-2022) -
Unapređenje održivog kvaliteta jaja u lancu ishrane / Improving sustainable quality of eggs in the food chain
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-11-2022) -
Утицај примене хигијенских мера пре, у току и после муже крава на квалитет млека на породичним газдинствима / Influence of application of hygienic measures before, during and after milking cows on milk quality on family farms
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-11-2022) -
Фактори рентабилности производње крављег млека на породичним газдинствима Шумадије и Западне Србије / Factors of profitability of cow's milk production on family holrsdgs [i. e. holdings] of Sumadija and Western Serbia
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-09-2022) -
Организационо-технолошки модел рационализације производног процеса у производњи расада поврћа / Аn organizational and technological model of rationalization of the process of vegetable seedlings production
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-09-2022)