Hemijska karakterizacija grožđa i sortnih vina iz različitih vinogorja u Srbiji
Chemical characterization of grape and monovarietal wine from different vineyard in Serbia.
Докторанд
Sredojević, Milica M.Ментор
Natić, MajaЧланови комисије
Tešić, ŽivoslavDabić Zagorac, Dragana
Todić, Slavica
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Hemijska karakterizacija razliĉitih sorti vinove loze (Vitis vinifera L.) iz
razliĉitih vinogorja u Srbiji predstavlja osnovni cilj ove disertacije. Istraživanjem je
obuhvaćeno 29 sorti, u kojima je odredjen polifenolni profil, antioksidativni potencijal,
kao i elementalni sastav...
The aim of this study was to define chemical composition of diverse Vitis
vinifera L. grapevine species from different vineyards located in Serbia. Phenolics
content, radical scavenging activity and elemental composition of 29 grapevine varieties
was determined using different analytical techniques...
Факултет:
Универзитет у Београду, Хемијски факултетДатум одбране:
22-08-2018Пројекти:
- Корелација структуре и особина природних и синтетичких молекула и њихових комплекса са металима (RS-MESTD-Basic Research (BR or ON)-172017)