Преглед Универзитет у Београду по теми "wheat"
Приказ резултата 1-9 од 9
-
Fenotipske promene i održanje genetičkog identiteta pri sortnoj reprodukciji pšenice / Phenotypic changes and maintaining of genetic identity during varietal reproduction in wheat
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 18-12-2013) -
Functional and biological properties of enzymatically modified wheat gluten / Funkcionalna i biološka svojstva pšeničnog glutena modifikovanog enzimskim postupcima.
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 25-06-2018) -
Kombinacione sposobnosti sorti pšenice za dužinu nalivanja zrna i komponente prinosa / Combining abilities of wheat cultivars for grain filling duration and yield components
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 23-12-2015) -
Predeono-ekološka analiza biljnih vašiju i njihovih prirodnih neprijatelja u agroekosistemima: diverzitet, biološka kontrola i taksonomski status parazitoida / Landscape-ecology analysis of aphids and their natural enemies in agroecosystems: diversity, biological control and taxonomic status of parasitoids
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 13-05-2016) -
Uticaj predsetvenog tretmana semena vodom i cinkom na prinos pšenice i biofortifikacija zrna folijarnom primenom cinka / Effect of seed priming with water and zinc on wheat yield, and grain biofortification with zinc foliar application
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-11-2021) -
Варијабилност особина и стабилност приноса и компоненети родности озиме пшенице / Variability of traits and stability of yield and yield components of winter wheat
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 21-07-2016) -
Значај плодореда за повећање продуктивности усева кукуруза и очување агроекосистема / The importance of the crop rotation for the increase of maize crop productivity and preservation of the agroecosystem.
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-12-2014) -
Карактеризација КГ-линија пшенице по морфолошким особинама и технолошком квалитету зрна / Characterization of KG-lines of wheat by morphological characteristics and technological quality of grain
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 28-12-2020) -
Утицај ферментације на деградацију остатака пестицида у ферментисаним производима од жита / Effect of wheat fermentations on pesticide residues degradations
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 2013)