Преглед по теми "principal component analysis"
Приказ резултата 1-12 од 12
-
Analiza katehina, procijanidina, makro i mikroelemenata u crnoj, mlečnoj, i beloj čokoladi i kakaou u prahu i njihov antioksidativni potencijal
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 25-10-2019) -
The Concept of Functional-Productiveness for Modelling Reliability in EnergyBased Maintenance Domain / Концепт функционалне продуктивности за моделовање поузданости у домену одржавања заснованом на енергији
(Универзитет у Новом Саду, Факултет техничких наука, 13-12-2022) -
Fizičke, hemijske i biološke osobine osušenog koštičavog voća proizvedenog različitim tehnikama sušenja / Physical, chemical and biological properties of stone fruit produced by different drying techniques
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 01-12-2020) -
Karakterizacija organohlornih jedinjenja u zemljištu i uličnoj prašini na području grada Novog Sada – profil i procena rizika po zdravlje / Characterization of organochlorine compoundsin soil and street dust of Novi Sad - profile andhealth risk assessment
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 07-02-2020) -
Određivanje antioksidativne moći i kapaciteta usvajanja metala divlje borovnice (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) na području Crne Gore / Determination antioxidant activity and metal accumulation capacity of wild bilberry (Vaccinium myrtillus L., Ericaceae) from Montenegro
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 19-04-2022) -
Određivanje kvantitativnog odnosa strukture i retencije arilpiperazina primenom tečne hromatografije i multivarijantnih hemometrijskih metoda / Quantitative structure-retention relationship study of arylpiperazines by liquid chromatography and multivariate chemometric methods
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 15-03-2013) -
Optimizacija i validacija ICP-OES metode i ciklične voltametrije za određivanje elementnog sastava i antioksidativne aktivnosti odabranih sorti jagodastog voća
(Универзитет у Нишу, Природно-математички факултет, 2022) -
Paralelna faktorska analiza fluorescentnih svojstava višekomponentnih sistema / Parallel factor analysis of the fluorescent properties of multicomponent systems
(Универзитет у Београду, Физички факултет, 25-12-2014) -
Samoorganizujuće neuralne mreže za analizu glavnih komponenata / Unsupervised neural networks for principal component analysis
(Универзитет у Београду, Електротехнички факултет, 23-03-2006) -
Uticaj soli, temperature i starter kulture na fizičko-hemijske i mikrobiološke promene u toku fermentacije kupusa u glavicama / Influence of salt, temperature and starter culture on physico-chemical and microbiological changes during cabbage heads fermentation
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-01-2022) -
Корелација структуре и ретенције стероидних тетраоксана применом танкослојне хроматографије и мултиваријантних хемометријских метода / Quantitative structure-retention relationship study of steroidal tetraoxanes by thin-layer chromatography and multivariate chemometric methods
(Универзитет у Београду, Хемијски факултет, 30-12-2013) -
Морфолошка анализа оштећења ватросталних материјала изложених термошоку / Мorphological analysis of refractories exposed to damage thermal shock.
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 05-12-2013)