Преглед по теми "nutrition"
Приказ резултата 1-15 од 15
-
Aluminosilikati u ishrani pilića: biohemijski parametri iantitoksični efekti / Aluminosilicate in Chicken Nutrition: Biochemical Parameters and Antitoxic Effects
(Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 23-03-2012) -
Efekti korišćenja sojine melase u obrocima za krave u laktaciji / The effects of using soybean molasses in diets for dairy cows
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 04-07-2018) -
Higijensko-nutritivni status kao prediktor zdravlja stanovništva Srbije
(Универзитет у Крагујевцу, Факултет медицинских наука, 26-11-2018) -
Ispitivanje sadržaja teških metala i metaloida u tkivima riba iz otvorenih voda u zavisnosti od načina ishrane / Determination of heavy metals and metalloids content in the tissue of freshwater fish depending on the type of feeding
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-07-2015) -
Ispitivanje uticaja dodavanja srednjelančanih masnih kiselina na zdravstveno stanje, proizvodne rezultate i kvalitet mesa brojlera / Examination of the impact of medium fatty acids on healthcare, production results and broilers meat quality
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 30-10-2019) -
Mogućnosti prevencije oralnih oboljenja kod dece obolele od epidermolysis bullosa dystrophica / The possibilites of prevention of oral diseases in children with epidermolysis bullosa dystrophica
(Универзитет у Београду, Стоматолошки факултет, 21-12-2017) -
Nutritivni profil, antioksidacioni potencijal i senzorski kvalitet specijalnih vrsta hlebova sa dodatkom melase šećerne repe / Nutrition profile, antioxidative potential and sensory quality of bread supplemented with sugar beet molasses
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 27-08-2009) -
Povezanost morfoloških karakteristika, navika u ishrani i fizičkih aktivnosti radno-aktivnih žena / Corellation of morphological characteristics, eating habits and physical activity of work-active women
(Универзитет у Београду, Факултет спорта и физичког васпитања, 27-12-2019) -
Procena uticaja suplementacije vitaminom d na koštani metabolizam i oporavak mišića košarkašica / An assessment of the impact of vitamin D supplementation on bone metabolism and muscle recovery in female basketball players
(Универзитет у Крагујевцу, Факултет медицинских наука, 30-12-2021) -
Uticaj dodatka lanenog ulja u hrani na promenu sadržaja masnih kiselina u mišićnom tkivu šarana / The effect of the addition of linseed oil in the food tochange the content of fatty acids in the muscle tissueof the carp
(Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, 06-05-2016) -
Uticaj ishrane na kvalitet prirodno i veštački dobijenih pčelinjih matica uz praćenje stepena ekspresije gena za vitelogenin tokom razvojnih stadijuma / The influence of diet on the quality of naturally and artificially obtained queen bees, and vitellogenin gene expression during their development
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 11-06-2020) -
Uticaj pravilne sportske ishrane i suplementacije astaksantinom na sportsku sposobnost i oksidacioni stres profesionalnih mladih fudbalera / The influence of proper sports nutrition and astaxanthin supplementation on sports performance and oxidative stress among young professional football players
(Универзитет у Крагујевцу, Факултет медицинских наука, 02-11-2016) -
Еколошки приступ разумевању понашања повезаних са енергетским балансом код деце млађег школског узраста / Ekološki pristup razumevanju ponašanja povezanih sa energetskim balansom kod dece mlađeg školskog uzrasta
(Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, 29-12-2021) -
Коришћење репичиног уља у исхрани шарана и лињака као фактора промене квалитета меса / Korišćenje repičinog ulja u ishrani šarana i linjaka kao faktora promene kvaliteta mesa
(Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, 10-01-2014) -
Сексуална селекција код Drosophilia melanogaster након вишегодишњег гајења на различитим супстратима / Sexual selection in Drosophila melanogaster after long-term maintaining on different substrates
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 04-10-2018)