Karakteristike čajne gljive - kombuhe, fermentisane u prisustvu ekstrakata odabranih vrsta medicinskih gljiva
Characteristics of tea fungus-kombucha, fermented in the presence of selected medicinal mushroom species extracts
Докторанд
Sknepnek, AleksandraМентор
Nikšić, MiomirЧланови комисије
Klaus, AnitaNedović, Viktor
Markov, Siniša
Vukosavljević, Predrag
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Veliki broj medicinski značajnih gljiva upotrebljava se za rezvijanje novih, funkcionalnih prehrambenih proizvoda koji sadrže bioaktivne komponente, u cilju povećanja njihove upotrebe i postizanja zdravstvenih efekata kod konzumenata...
A variety of medically significant mushrooms are used to develop new, functional food products containing bioactive components in order to increase their use and achieve health effects among consumers...
Факултет:
Универзитет у Београду, Пољопривредни факултетДатум одбране:
20-12-2019Пројекти:
- Advancing research in agricultural and food sciences at Faculty of Agriculture, University of Belgrade (EU-316004)
- Развој нових инкапсулационих и ензимских технологија за производњу биокатализатора и биолошки активних компонената хране у циљу повећања њене конкурентности, квалитета и безбедности (RS-46010)