Uticaj različitih postupaka ekstrakcije na sadržaj i biološka svojstva polifenola i proteina iz semena žute soje različitog porekla
The influence of different extraction procedures on the content and biological properties of polyphenols and proteins in yellow soybean seeds of different origin
Doktorand
Đurović, SanjaMentor
Knežević-Jugović, ZoricaČlanovi komisije
Nikolić, BogdanMijin, Dušan
Bezbradica, Dejan
Metapodaci
Prikaz svih podataka o disertacijiSažetak
Predmet naučnog istraživanja doktorske disertacije je razvoj i optimizacija postupka
ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja, polifenolnih kiselina i proteina iz semena žute soje
primenom tehnologije ultrazvuka visoke frekvencije i mikrotalasnog zračenja...
The scope of this academic doctoral research is the development and optimization of the process of extraction of bioactive compounds, polyphenolic acids and proteins from yellow soybean seed using high-intensity ultrasound technology and microwave technology...
Fakultet:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетDatum odbrane:
20-09-2019Projekti:
- Razrada integrisanog upravljanja i primene savremenih principa suzbijanja štetnih organizama u zaštiti bilja (RS-31018)
- Integralni sistemi gajenja ratarskih useva: očuvanje biodiverziteta i plodnosti zemljišta (RS-31037)