Optimizacija enzimskih postupaka za dobijanje hidrolizata proteina belanceta kao komponenata funkcionalne hrane primenom tehnologije ultrazvuka visokog intenziteta
Optimization of enzymatic processes in order to obtain egg white protein hydrolysates as a functional food component applying the high-intensity ultrasound technology
Докторанд
Stefanović, Andrea B.Ментор
Knežević-Jugović, ZoricaЧланови комисије
Bugarski, BrankoRakin, Marica
Antov, Mirjana
Grbavčić, Sanja
Метаподаци
Приказ свих података о дисертацијиСажетак
Predmet naučnog istraţivanja doktorske disertacije je razvoj novih netermičkih i enzimskih procesa za proizvodnju proteina belanceta i njihovih hidrolizata sa unapreĎenim tehnološko-funkcionalnim svojstvima kao visokokvalitetnih proteinskih dodataka hrani i napicima...
The scope of this academic doctoral research is the development of new non-thermal and enzymatic processes in order to obtain high-qualitiy egg white protein and their hydrolysates with improved technological-functional properties as high-quality protein additives for food and beverages...
Факултет:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетДатум одбране:
29-09-2017Пројекти:
- Развој нових инкапсулационих и ензимских технологија за производњу биокатализатора и биолошки активних компонената хране у циљу повећања њене конкурентности, квалитета и безбедности (RS-MESTD-Integrated and Interdisciplinary Research (IIR or III)-46010)