НаРДуС - Национални Репозиторијум Дисертација у Србији
    • Српски
    • Српски (Serbia)
    • English
  • Српски 
    • Српски
    • Srpski
    • English
  • Пријава
Преглед дисертације 
  •   НаРДуС - почетна
  • Универзитет у Београду
  • Технолошко-металуршки факултет
  • Преглед дисертације
  •   НаРДуС - почетна
  • Универзитет у Београду
  • Технолошко-металуршки факултет
  • Преглед дисертације
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita

Coffe and spent coffee extracts antioxidative activitz and influence on blood platelets activation

Thumbnail
Отварање
Disertacija3532.pdf (26.93Mb)
Marija_Ranic_Referat_TMF.pdf (121.8Kb)
Докторанд:

Ranić, Marija

Факултет:
Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет
Датум одбране дисертације:
30-09-2015
Ментор:

Dimitrijević Branković, Suzana

Чланови комисије:

Glibetić, Marija

Šiler-Marinković, Slavica

Antonović, Dušan

Метаподаци
Приказ свих података о дисертацији
Пројекти:
  • Биолошки механизми, нутритивни унос и статус полинезасићених масних киселина и фолата: Унапређење исхране у Србији (MPNTR-III 41030)

Остали линкови:

http://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=3013

https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:11243/bdef:Content/download

http://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=47640079

http://nardus.mpn.gov.rs/123456789/5574

Сажетак:

Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.
 
Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...

Кључне речи:

otpadna kafa, antioksidansi, ekstrakcija pomoću mikrotalasa, metodologija odzivne površine, polifenoli, baza podataka o sastavu namernica, aktivacija trombocita; spent coffee grounds, antioxidants, microvave assisted extraction, response surface method, polyphenols, food composition database, platelets activation

О НаРДуС порталу | Пошаљите запажања
 

 

Преглед

Све дисертацијеУниверзитети и факултетиДокторандиМенториЧланови комисијаНасловиФакултетДокторандиМенториЧланови комисијаНаслови

Мој налог

Пријава

О НаРДуС порталу | Пошаљите запажања