Antioksidativna aktivnost ekstrakata kafe i njihov uticaj na aktivaciju trombocita
Coffe and spent coffee extracts antioxidative activitz and influence on blood platelets activation
Докторанд:Ranić, Marija Факултет:Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетДатум одбране дисертације:30-09-2015МетаподациПриказ свих података о дисертацији |
Пројекти:
Остали линкови:
http://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=3013
https://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:11243/bdef:Content/download
http://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=47640079
Сажетак:
Kafa, kao jedno od najpopularnijih i najčešće konzumiranih pića danas, jedan je od prehrambenih proizvoda kojim se najviše trguje u svetu. Kao rezultat procesuiranja i pripreme kafe, ogromne količine odpadne kafe se generišu kao čvrst ostatak.
Coffee, as one of the most popular and consumed beverage today, is one of the world most traded commodity...
Кључне речи:
otpadna kafa, antioksidansi, ekstrakcija pomoću mikrotalasa, metodologija odzivne površine, polifenoli, baza podataka o sastavu namernica, aktivacija trombocita; spent coffee grounds, antioxidants, microvave assisted extraction, response surface method, polyphenols, food composition database, platelets activation