Now showing items 276-295 of 309

    Title
    Uticaj parametara osmotske dehidratacije na kinetiku, funkcionalne i antioksidativne karakteristike lista koprive (Urtica dioica) [1]
    Uticaj primene različitih izvora prirodnih pigmenata na boju žumanca i ko-ekstrudata na bazi semena lana, lanika i konoplje na profil masnih kiselina u jajima [1]
    Uticaj probiotskog kvasca Saccharomyces boulardii na adheziju Candida glabrata [1]
    Uticaj procesa osmotske dehidratacije naprenos mase i kvalitet mesa svinja [1]
    Uticaj različitih tehnoloških parametara na formiranje boje tradicionalne fermentisane kobasice (Petrovačka kobasica) tokom standardizacije bezbednosti i kvaliteta [1]
    Uticaj sastava masne faze margarina na fizičke osobine i kvalitet peciva od laminiranog testa [1]
    Uticaj sastava polivinilhloridnih smeša i tehnoloških uslova proizvodnje na svojstva penastih podnih obloga [1]
    Uticaj sirovinskog sastava i tehnološkog postupka na sadržaj metala u čokoladnim i krem proizvodima [1]
    Uticaj tehnoloških faktora u proizvodnji crvenih vina na sadržaj i stabilnost katehina i njihovih oligomera [1]
    Uticaj termičke obrade na nutritivnu vrednost i oksidativnu stabilnost ulja semena uljane tikve golice Cucurbita pepoL. [1]
    Uticaj termičkih tretmana hrane za životinje na promene skrobne komponente i svarljivost [1]
    Uticaj tipa promotora turbulencije na unapređenje membranske filtracije proteina mleka [1]
    Utilization of tomato processing byproduct as raw material for value-added food products [1]
    Utilization of uva (Arctostaphylos uva ursi L.) by product in order to obtain new herbal extracts by modern extraction techniques [1]
    Valorisation of blueberry and raspberry pomace through the formulation of value-added gluten-free cookie [1]
    Valorizacija nutritivnog profila keksa proizvedenog sa dodatkom sporednih proizvoda prehrambene industrije [1]
    Valorizacija sporednog proizvoda žalfije (Salvia officinalis L.) u cilju dobijanja bioaktivnih jedinjenja savremenim tehnikama ekstrakcije [1]
    Valorization of sage (Salvia officinalis L.) by-product for recovery of bioactive compounds by novel extraction techniques [1]
    Valorization of the nutritional profile of cookies produced with the addition of food industry by-products [1]
    Visokovredna funkcionalna jedinjenja iz sporednih proizvoda prerade paradajza [1]