Now showing items 243-262 of 350

    Title
    Samo-rotirajući impeleri u airlift reaktoru sa spoljašnjom recirkulacijom [1]
    Savremene metode ekstrakcije koprive (Urtica dioica L.), sastav i primena ekstrakata [1]
    Savremene metode ekstrakcije rtanjskog čaja (Satureja montana L.), hemijski sastav i biološka aktivnost dobijenih ekstrakata [1]
    Self-agitated impellers in an external-loop airliftreactor [1]
    Sensory, nutritional and functional profile of whole grain pasta with buckwheat flour addition [1]
    Senzorski, nutritivni i funkcionalni profil integralne testenine sa dodatkom heljdinog brašna [1]
    Separacija nesaharoznih jedinjenja iz međufaznih produkata kristalizacije šećera ultrafiltracijom [1]
    Separation of non-sucrosecompounds from the inermediate products of sugar crystallization using ultrafiltration [1]
    Simulacija procesa kretanja čestica pri transportu u statičkim mešalicama i modifikovanim pužnim transporterima primenom metode diskretnih elemenata [1]
    Simultaneous influence of fiber surface energy, bed geometry and nature of the oil phase on the oily water treatment by coalescence filtration [1]
    Simultani uticaj energije površine vlakana, geometrije sloja i prirode uljne faze na obradu zauljenih voda koalescentnom filtracijom [1]
    Sinteza 2',3'- dideoksinukleozida [1]
    Sinteza i karakterizacija nanočestičnih prahova na bazi cink-ferita [1]
    Sinteza i karakterizacija nanokompozitnih čestica sa strukturom jezgro-omotač [1]
    Sinteza nanoprahova i dobijanje kompozitne keramike sa magnetnom i dielektričnom fazom za primenu u mikroelektronici [1]
    Sinteza, karakterizacija, optimizacija svojstava i primena jestivog, aktivnog ambalažnog materijala na bazi skroba [1]
    Sinteza, mikrostruktura i funkcionalna karakterizacija multiferoičnih BaTiO3/NiFe2O4 višeslojnih tankih filmova [1]
    Sposobnost formiranja biofilma različitih sojeva Salmonella Enteritidis i inhibitorni efekat etarskih ulja na inicijalnu adheziju i formirani biofilm [1]
    Stabilizing effect of sugar industry polysaccharide compounds in the production of emulsions [1]
    Stabilizujući efekat polisaharidnih jedinjenja industrije šećera u proizvodnji emulzija [1]