Now showing items 297-309 of 309

    Title
    Zamenjivači masti na bazi pšeničnih i ovsenih mekinja i njihova primena u formulaciji keksa [1]
    Антибактеријска активност млека магарице балканске расе [1]
    Антиоксидативна активност ферментисаних млечних производа добијених помоћу комбухе [1]
    Модел биопроцеса производње ксантана на ефлуентима прехрамбене индустрије [1]
    Оптимизација добијања етанола ферментацијом међупроизвода технологије прераде шећерне репе [1]
    Оптимизација производње ксантана у лабораторијском биореактору на отпадним водама винарија [1]
    Оптимизација савремених екстракционих поступака за изоловање апигенина из цвета камилице (Chamomilla recutita L.) и карактеризација биолошке активности добијених екстраката [1]
    Оптимизација технолошког поступка припреме квасног теста за замрзаване пекарске производе [1]
    Развој и вредновање сензорских и инструменталних метода за оцјену текстурних својстава тјестенине [1]
    Синтеза и карактеризација нанокомпозитних честица са структуром језгро-омотач [1]
    Синтеза, карактеризација, оптимизација својстава и примена јестивог, активног амбалажног материјала на бази скроба [1]
    Тhe interaction of dietary fibres with structural dough components in the process of making decrease energy bakery products [1]
    Хроматографска, микробиолошка и in silico анализа стероидних једињења од потенцијалног биомедицинског значаја [1]