Приказ основних података о дисертацији

Optimisation of technological processes of production of brandy made from Pruvin type of plum wine

dc.contributor.advisorNikićević, Ninoslav
dc.contributor.otherNikšić, Miomir
dc.contributor.otherVeličković, Milovan
dc.contributor.otherTešević, Vele
dc.contributor.otherPetrović, Aleksandar
dc.creatorLjekočević, Marko
dc.date.accessioned2020-06-23T12:16:22Z
dc.date.available2020-06-23T12:16:22Z
dc.date.available2020-07-03T10:19:14Z
dc.date.issued2019-12-23
dc.identifier.urihttps://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/12315
dc.identifier.urihttp://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=7419
dc.identifier.urihttps://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:21896/bdef:Content/download
dc.identifier.urihttp://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=51950607
dc.description.abstractUobičajen način proizvodnje voćnih rakija podrazumeva mehaničko usitnjavanje ploda voća, alkoholnu fermentaciju voćnog kljuka i njegovu destilaciju. Jedino se pri proizvodnji rakije od jabuka povremeno praktikuje presovanje kljuka radi izdvajanja jabučnog soka koji se podvrgava fermentaciji i kasnijoj destilaciji dobijenog vina. U svetu se na ovaj način već odavno proizvodi jedna od najpoznatijih i svetski priznata rakija Kalvados...sr
dc.description.abstractThe usual manner of fruit brandy production, includes fruit shredding or crushing, fermentation of the fruit mash, and its distillation. Only the production of apple brandy occasionally applies mash pressing to separate the apple juice that undergoes fermentation and further distillation of the obtained wine. One of the most world famous brandy produced in this manner is well known Calvados...en
dc.formatapplication/pdf
dc.languagesr
dc.publisherУниверзитет у Београду, Шумарски факултетsr
dc.rightsopenAccessen
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceУниверзитет у Београдуsr
dc.subjectšljivasr
dc.subjectplumen
dc.subjectTrnovačaen
dc.subjectCrvena rankaen
dc.subjectPožegačaen
dc.subjectfruit winesen
dc.subjectprocedure (methods)en
dc.subjectPruvinen
dc.subjectplum brandyen
dc.subjectstrong brandy (prepečenica)en
dc.subjectwine distillateen
dc.subjectTrnovačasr
dc.subjectCrvena rankasr
dc.subjectPožegačasr
dc.subjectvoćna vinasr
dc.subjectpostupaksr
dc.subjectPruvinsr
dc.subjectšljivovicasr
dc.subjectprepečenicasr
dc.subjectvinski destilatsr
dc.titleOptimizacija tehnološkog procesa proizvodnje prepečenice od šljivovog vina tipa Pruvinsr
dc.title.alternativeOptimisation of technological processes of production of brandy made from Pruvin type of plum wineen
dc.typedoctoralThesisen
dc.rights.licenseBY-NC-ND
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/30919/IzvestajKomisije22518.pdf
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/30918/Disertacija.pdf
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/30918/Disertacija.pdf
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/30919/IzvestajKomisije22518.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12315


Документи за докторску дисертацију

Thumbnail
Thumbnail

Ова дисертација се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о дисертацији