Приказ основних података о дисертацији

The influence of different extraction procedures on the content and biological properties of polyphenols and proteins in yellow soybean seeds of different origin

dc.contributor.advisorKnežević-Jugović, Zorica
dc.contributor.otherNikolić, Bogdan
dc.contributor.otherMijin, Dušan
dc.contributor.otherBezbradica, Dejan
dc.creatorĐurović, Sanja
dc.date.accessioned2020-02-27T11:21:58Z
dc.date.available2020-02-27T11:21:58Z
dc.date.available2020-07-03T09:22:49Z
dc.date.issued2019-09-20
dc.identifier.urihttp://eteze.bg.ac.rs/application/showtheses?thesesId=7302
dc.identifier.urihttps://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456789/12113
dc.identifier.urihttps://fedorabg.bg.ac.rs/fedora/get/o:21084/bdef:Content/download
dc.identifier.urihttp://vbs.rs/scripts/cobiss?command=DISPLAY&base=70036&RID=51887119
dc.description.abstractPredmet naučnog istraživanja doktorske disertacije je razvoj i optimizacija postupka ekstrakcije bioaktivnih jedinjenja, polifenolnih kiselina i proteina iz semena žute soje primenom tehnologije ultrazvuka visoke frekvencije i mikrotalasnog zračenja...sr
dc.description.abstractThe scope of this academic doctoral research is the development and optimization of the process of extraction of bioactive compounds, polyphenolic acids and proteins from yellow soybean seed using high-intensity ultrasound technology and microwave technology...en
dc.formatapplication/pdf
dc.languagesr
dc.publisherУниверзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултетsr
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31018/RS//
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/MESTD/Technological Development (TD or TR)/31037/RS//
dc.rightsopenAccessen
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceУниверзитет у Београдуsr
dc.subjectpolifenolne kiselinesr
dc.subjectpolyphenolic aciden
dc.subjectantioxidant activityen
dc.subjectproteinsen
dc.subjectultrasound pretreatmenten
dc.subjectmicrowave pretreatmenten
dc.subjectalkaline and acid hydrolysisen
dc.subjecttechnological-functional propertiesen
dc.subjectantioksidativna aktivnostsr
dc.subjectproteini sojesr
dc.subjectultrazvučni pretretmansr
dc.subjectpretretman mikrotalasimasr
dc.subjectbazna i kiselinska hidrolizasr
dc.subjecttehnološkofunkcionalna svojstvasr
dc.titleUticaj različitih postupaka ekstrakcije na sadržaj i biološka svojstva polifenola i proteina iz semena žute soje različitog poreklasr
dc.title.alternativeThe influence of different extraction procedures on the content and biological properties of polyphenols and proteins in yellow soybean seeds of different originen
dc.typedoctoralThesisen
dc.rights.licenseBY-NC-ND
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/18045/Disertacija.pdf
dc.identifier.fulltexthttps://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/18046/IzvestajKomisije22218.pdf
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/18045/Disertacija.pdf
dc.identifier.fulltexthttp://nardus.mpn.gov.rs/bitstream/id/18046/IzvestajKomisije22218.pdf
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_12113


Документи за докторску дисертацију

Thumbnail
Thumbnail

Ова дисертација се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о дисертацији