Пољопривредни факултет: Recent submissions
Приказ резултата 61-80 од 299
-
Procena oplemenjivačke vrednosti i molekularna karakterizacija lokalnih populacija kukuruza Zapadnog Balkana / Breeding value assessment and molecular characterization of maize landraces from the Western Balkans
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-11-2020) -
Изазови инвестирања у производњу поврћа на породичним газдинствима североисточног дела Републике Српске / The challenges of investing in vegetable production on the family farms in the North-east part of the Republic of Srpska
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 26-12-2020) -
Odnos telesne kondicije i parametara krvi u peripartalnom periodu, proizvodnih i reproduktivnih rezultata koza alpske rase / Relationship between body condition and blood parameters in the peripartum period, production and reproductive results of Alpine goats
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 18-11-2020) -
Утицај начина производње на животну способност и хемијски састав семена кукуруза, спелте и соје / The influence of prouduction methods on vigour and chemical composition of maize, spelt and soybean seeds
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 09-11-2020) -
Hibridne forme divljeg suncokreta Helianthus annuus L.: rasprostranjenost, varijabilnost i reakcija na herbicide ALS inhibitore / Weedy sunflower Helianthus annuus L.: distribution, variability and reaction to als inhibitor herbicides
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 24-09-2020) -
Uloga morfo-anatomske građe u osetljivosti Chenopodium album L. i Abutilon theophrasti medik. prema mezotrionu / Effect of morpho-anatomy of Chenopodium album L. and Abutilon theophrasti medik. on response to mesotrione
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-12-2019) -
Миграција токсичних супстанци из металне амбалаже у конзервисане производе од меса, произведене за потребе Војске Републике Србије / Migration of toxic substances from metal packaging то canned meat products, manufactured for the Serbian armed forces
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 12-06-2020) -
Uticaj ishrane na kvalitet prirodno i veštački dobijenih pčelinjih matica uz praćenje stepena ekspresije gena za vitelogenin tokom razvojnih stadijuma / The influence of diet on the quality of naturally and artificially obtained queen bees, and vitellogenin gene expression during their development
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 11-06-2020) -
Uticaj skladištenja smrznutog kozjeg mleka, gruša i grude na svojstva sira u salamuri / Influence of frozen storage of goat milk, curd and precheese on brined cheese characteristics
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 12-09-2019) -
Uticaj etarskih ulja i odabranih komponenata majčine dušice, ruzmarina i bosiljka na pasuljev žižak Acanthoscelides obtectus (Say) (Coleoptera: Chrysomelidae) / The effect of essential oils and selected constituents of thyme, rosemary and basil on the bean weevil Acanthoscelides obtectus (Say) (Coleoptera: Chrysomelidae)
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 27-02-2020) -
Унапређење одрживог квалитета пилећег меса и производа од пилећег меса у ланцу исхране / Improving sustainable quality of chiken meat and chiken meat products in the food chain
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 18-02-2019) -
Примена цинка у гајењу кукурза и ефикасност хибрида у његовој акумулацији у зрну / Аpplication of zinc in maize production and hybrids efficiency in grain zinc accumulation
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-06-2017) -
Развој робних берзи у функцији управљања ризиком пословања пољопривредних предузећа у Србији / Development of commodity exchanges in the function of the management of business risk of agricultural enterprises in Serbia
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 24-10-2014) -
Uticaj plodonosnog tela gljive Ganoderma lucidum na hemijski sastav i senzorne karakteristike specijalnih rakija / The effect of fruit body of Ganoderma lucidum on chemical composition and sensory properties of special brandy
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 09-06-2015) -
Fiziološki i biohemijski mehanizmi regulacije rastenja plodova paradajza (Lycopersicon esculentum Mill.) u uslovima suše / Physiological and biochemical mechanisms of regulation of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruit growth in drought conditions
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 29-12-2015) -
Faktori pogoršanja kvaliteta voda plitkih panonskih jezera i njihov doprinos ekološkom riziku / Factors of water quality degradation in shallow Pannonian lakes and their contribution to ecological risk.
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-12-2015) -
Karakteristike belih sireva u salamuri proizvedenih od kozjeg mleka tretiranog različitim termičkim tretmanima / Characteristics of white brined cheeses made from goat milk subjected to different heat treatments
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 06-07-2015) -
Утицај начина одржавања земљишта на биолошке и производне особине сорти црне рибизле (Ribes nigrum L.) / Effects of maintenance on biological and productive properties of black currant (ribes nigrum L.) cultivars.
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 06-11-2015) -
Uticaj sojeva selekcionisanog kvasca i hraniva u fermentaciji na hemijski sastav i senzorne karakteristike voćnih rakija / Influence of yeast strains and nutrients during fermentation on chemical composition and sensory caracteristic of fruit brandies
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-07-2015) -
Genotipske specifičnosti sorti šećerne repe u uslovima različite gustine useva / Genotypic specifics sugar beet varieties depending on different crop density
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 03-11-2015)