Пољопривредни факултет: Recent submissions
Приказ резултата 21-40 од 299
-
Morfološka i molekularna karakterizacija potencijalnih klonova sorte vinove loze Vranac / Morphological and molecular characterization of potential clones of Vranac grapevine variety
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 26-09-2022) -
Genetička struktura populacije virusa bronzavosti paradajza (Tomato spotted wilt tospovirus) poreklom iz različitih domaćina u Srbiji / Population genetic structure of tomato spotted wilt tospovirus originating from different hosts in Serbia
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 26-09-2022) -
Ocena genotipova pšenice na osnovu osobina korena i stabla klijanaca kao potencijal za oplemenjivanje / Evaluation of wheat genotypes based on the root and shoot seedlings traits as a potential for breeding
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-09-2022) -
Ekstrakt kore nara (Punica granatum L.) kao prirodni antivirusni agens za redukciju humanih norovirusa in vitro / Pomegranate peel extract (Punica granatum L.) as a natural antiviral agent for reduction of human norovirus in vitro
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 13-09-2022) -
Утицај начина сетве, регулатора раста и начина жетве на принос и квалитет семена луцерке (Medicago sativa L.) / The effect of sowing method, plant growth regulator and harvesting method on the yield and quality of alfalfa seeds (Medicago sativa L.)
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 13-09-2022) -
Stabilizacija hladno presovanog suncokretovog ulja primenom etarskih ulja i ekstrakata odabranih vrsta lekovitog i začinskog bilja / Stabilization of the cold pressed sunflower oil using essential oils and extracts of selected medicinal and culinary herbs
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 31-08-2022) -
Potencijal primene autohtonih bakterija mlečne kiseline kao antilisterijskih kultura u proizvodnji hrane / Application potential of autochthonous lactic acid bacteria as antilisterial cultures in food production
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-07-2022) -
Karakterizacija kvantitativnih i kvalitativnih osobina sorte vinove loze Blatina u agroekološkim uslovima Trebinja / Characterization of quantitative and qualitative characteristics of Blatina vine variety in agroecological conditions of Trebinje
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-07-2022) -
Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina / Dynamics of biologically active phenolic compounds of Cabernet Sauvignon grape variety during phenophases of maturation, primary processing, vinification and influence on wine antioxidant capacity
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 20-07-2022) -
Ekonomska efektivnost prerade mlijeka na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima sjevernog dijela Crne Gore / Economic efficiency of milk processing on family farms in the northern part of Montenegro
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 17-02-2022) -
Agroekološki i agronomski značaj pokrovnih useva u održivom sistemu gajenja hibrida kukuruza specifičnih svojstava / Agroecological and agronomic significance of cover crops in a sustainable system of growing maize hybrids with specific properties
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-11-2021) -
Kritično vreme suzbijanja korova u usevu kukuruza pri standardnoj i setvi u duple redove / Critical time for weed removal in corn at twin and standard rows
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 22-10-2021) -
Suzbijanje korova u pitomoj nani (Mentha x piperita L.) primenom prirodnih i sintetičkih malčeva / Weed suppression by organic and synthetic mulches in cultivated peppermint (Mentha x piperita L.)
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 24-12-2021) -
Ispitivanje mogućnosti primene kompjuterskog vizuelnog sistema za merenje boje hrane animalnog porekla / The feasibility of animal source foods color measurement using CVS
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 04-02-2022) -
Примена екстраката одабраних врста јестивих и медицинских гљива у производњи дехидрираних супа као функционалне хране / Application of selected edible and medicinal mushrooms extracts in the production of dehydrated soups as functional food
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 02-02-2022) -
Утицај формирања азотофиксирајућих нодула на морфолошке особине, принос и квалитет семена соје / Effect of formation of nitrogen-fixing nodules on soybean morphological traits, yield and seed quality
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-03-2022) -
Обрада ферментисане покожице грожђа као споредног производа у производњи вина у циљу добијања потенцијалних функционалних додатака за прехрамбену индустрију / Processing of fermented grape skins as a by-product from wine production in order to obtain potential functional additives for the food industry
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 21-04-2022) -
Примена стабљика дувана типа Берлеј и процена доприноса искоришћењу пољопривредне биомасе у Србији / Application of the Berley type tobacco stalks and evaluation of the contribution to the utilization of agricultural biomass in Serbia
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 17-01-2022) -
Rezerve semena korovskih biljaka u zemljištu u zavisnisti od plodoreda i đubrenja / Effect of crop rotation and fertilization on weed soil seed-bank
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 10-02-2022) -
Uticaj predsetvenog tretmana semena vodom i cinkom na prinos pšenice i biofortifikacija zrna folijarnom primenom cinka / Effect of seed priming with water and zinc on wheat yield, and grain biofortification with zinc foliar application
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 25-11-2021)