Pregled po temi "probiotici"
Prikaz rezultata 1-13 od 13
-
Agro-industrijski otpad kao supstrat za proizvodnju mlečne kiseline, mikrobne biomase i hrane za životinje / Agro-industrial waste as a substrate for production of lactic acid, microbial biomass and animal feed
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-08-2019) -
Efekti probiotika (Lactobacillus Rhamnosus) na parodontopatiju kod miševa sa hiperhomocisteinemijom: uloga disbioze / Effects of probiotic (Lactobacillus Rhamnosus) on periodontal disease in mice with hyperhomocysteinemia: the role of dysbiosis
(Универзитет у Крагујевцу, Факултет медицинских наука, 24-09-2021) -
Izolacija, karakterizacija i ispitivanje probiotskih osobina autohtonih sojeva laktobacila / Isolation, characterization and investigation of probiotic properties of indigenous lactobacilli strains
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 27-05-2016) -
Karakterizacija i primena prirodnih hidrogelova za inkapsulaciju probiotske starter kulture / Characterization and application of natural hydrogels for encapsulation of probiotic starter culture
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-12-2019) -
Karakterizacija prirodnog izolata Lactobacillus sp. BGRA43 kao potencijalnog probiotika
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 28-02-2013) -
Predviđanje trodimenzionalne strukture i karakterizacija aktivnog mesta odabranih beta-galatkozidaza / Prediction of trodimensional structure and characterisation of active sites of selected beta-galaktosidases
(Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 25-08-2015) -
Proizvodnja i karakteristike funkcionalnih fermentisanih napitaka na bazi surutke / Production and characteristics of functional fermented whey based beverages
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 17-07-2015) -
Proizvodnja i primena bioaktivnih proteina i peptida surutke / Production and application of bioactive proteins and peptides from whey
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 29-09-2017) -
Proizvodnja mlečne kiseline i probiotske biomase na destilerijskoj džibri / Production of lactic acid and probiotic biomass on distillery stillage
(Универзитет у Београду, Технолошко-металуршки факултет, 07-06-2013) -
Senzorna, antioksidativna i reološka svojstva različitih vrsta čokolada sa probioticima / Sensory, antioxidant and rheological properties of different types of chocolates with probiotics
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 04-10-2012) -
Uticaj oralne primene Lactobacillus rhamnosus LA68 i Lactobacillus plantarum WCFS1 na imunološke i metaboličke parametre miševa u uslovima eksperimentalno indukovane nealkoholne masne jetre / The effect of oral administration of Lactobacillus rhamnosus LA68 and Lactobacillus plantarum WCFS1 on immunological and metabolic parametres of mice in experimental conditions induced non-alcoholic fatty liver disease
(Универзитет у Београду, Фармацеутски факултет, 22-09-2016) -
Uticaj soli žučnih kiselina na prodor i metabolizam simvastatina u probiotskim bakterijama / The influence of bile salts on simvastatin transport and metabolism in probiotic bacteria
(Универзитет у Новом Саду, Медицински факултет, 15-09-2016) -
Zaštitni efekat probiotika na modelu toksičnosti kadmiuma kod pacova / Protective effects of probiotics in the model of cadmium toxicity in rats
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 20-11-2013)