Преглед по теми "Listeria monocytogenes"
Приказ резултата 1-11 од 11
-
Hemijska karakterizacija, antimikrobna i citotoksična aktivnost etarskog ulja i postdestilacionog ostatka kleke (Juniperius communis L.) i njihovo kombinovano delovanje sa konvencionalnim antibioticima i citostaticima / Chemical characterization, antimicrobial and cytotoxic activity of essential oil and post-distillation waste of juniper (Juniperus communis L.) and their combinations with conventional antibiotics and cytostatics
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 27-02-2021) -
Ispitivanje antimikrobnih osobina hitozana na rast Listeria monocytogenes u povrću / Testing of antimicrobial properties of chitosan on growth of Listeria monocytogenes in vegetables
(Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет, 30-06-2016) -
Ispitivanje činilaca od značaja za rast različitih sojeva Listeria monocytogenes u filetima hladno dimljene pastrmke / The study of important factors in the growth of different Listeria monocytogenes strains in cold smoked trout fillets
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 18-11-2013) -
Ispitivanje mehanizama rezistencije i moguće unakrsne rezistencije Listeria monocytogenes nakon adaptacije na različita antimikrobna sredstva / Identification of the mechanisms of resistance and potential cross resistance of Listeria monocytogenes upon adaptation to different antimicrobials
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 06-02-2014) -
Koncept kontrole Listeria monocytogenes u pogonu za preradu mesa uz upotrebu sekvenciranja kompletnog genoma u cilju postizanja bezbednosti hrane / The concept of controlling Listeria monocytogenes In a meat processing plant using whole genome sequencing to achieve food safety
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 30-06-2020) -
Opšti higijenski parametri i odabrani bakterijski patogeni u proizvodnji fermentisanih suvih kobasica u Srbiji uz ispitivanje efekata termičkih tretmana / General hygienic parameters and selected bacterial pathogens during production of Serbian dry fermented sausages and investigation of the effects of heat treatment
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 12-02-2016) -
Primena klasičnih, molekularno bioloških i imunoenzimskih metoda u izolaciji, detekciji i karakterizaciji bakterija iz roda Listeria / Implementation of classical, molecular biological and immunoenzymatic methods in isolation, detection and characterization of bacteria of the genus Listeria
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 17-09-2012) -
Starter kulture kao potencijalni inhibitori Listeria monocytogenes u fermentisanim kobasicama / Starter cultures as potential inhibitors of Listeria monocytogenes in fermented sausages
(Универзитет у Београду, Факултет ветеринарске медицине, 22-05-2020) -
Uticaj procesa osmotske dehidratacije na promene mikrobiološkog profila dehidriranog poluproizvoda od pilećeg mesa / The Effect of Osmotic Dehydration Process on Microbiological Profile Changes of Dehydrated Chicken Meat Semi-product
(Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 30-09-2020) -
Uticaj vodenog ekstrakta ploda aronije na imunski sistem u mišjim modelima infekcije i melanoma / Effect of chokeberry fruit water extract on the immune system in mouse models of infection and melanoma
(Универзитет у Београду, Биолошки факултет, 24-02-2023)